Porc picant cu sos de cocos si cuscus

De catre   august 23, 2016
3 votes

In weekendul care tocmai s-a incheiat, ne-am cam facut de cap, culinar vorbind 🙂 nu am mai tinut cont de dieta, mare, soare si am preparat bunatati generoase din punct de vedere caloric.

Sambata am pregatit o delicioasa shaorma (nu am poze din pacate) si duminica ne-am rasfatat cu un preparat delicios, usor picant, acest minunat „Porc picant cu sos de cocos si cuscus”.

Va invit sa descoperiti reteta simpla si poate cine stie, reveniti cu impresii dupa ce o incercati 🙂

Porc picant cu sos de cocos si cuscus
Print Recipe
Porc picant cu sos de cocos si cuscus
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Porc picant cu sos de cocos si cuscus
Print Recipe
Porc picant cu sos de cocos si cuscus
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am marinat cubuletele de pulpa de porc cu apa de flori de portocal, turmenic, boia afumata si putina sare si le-am lasat sa se odihneasca aproximativ 40-50 minute.
  2. Legumele le-am tocat marunt (cubulete) si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu chorizo, pasta picanta de ardei, untul si putin ulei de masline si le-am lasat 10 minute sa se caleasca usor.
  3. Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat peste ele si cubuletele marinate de porc, cu tot cu marinata in care au stat, am amestecat si am lasat porcul sa se rumeneasca cateva minute, apoi am adaugat jumatate din cantitatea de lapte de cocos si am lasat sa fiarba totul usor, la foc foarte mic.
  4. Dupa ce sosul a mai scazut, am mai adaugat si restul de lapte de cocos si am mai lasat inca 10-15 minute la foc pana cand sosul a scazut putin si s-a mai ingrosat. Intr-un vas am pus o masura de cuscus si 2 masuri apa clocotita cu putina sare si am lasat 5 minute cuscus-ul sa se umfle, apoi am pus uleiul de nuca si am amestecat usor. La final, am servit porcul picant cu sos de cocos pe un pat generos de cuscus, improspatat cu frunze proaspete de busuioc grecesc, din cultura proprie 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *