Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez

De catre   iulie 14, 2013

Pentru astazi am pregatit ceva usor care se prepara foarte repede dar este si delicios. Nu mai facusem de mult o mancarica cu tenta Asiatica si m-am gandit sa fac acest porc cu urechi de lemn.

Noua ne plac tare mult genul asta de preparate si am invatat sa le fac acasa mai ales ca in felul acesta sigur produsul final e pe gustul meu, eu fiind extrem de pretenioasa la mancare si in afara de un excelent restaurant chinezesc din Timisoara nu am mai mancat niciunde preparate asiatice care sa imi placa…am incercat dar…inca nu am gasit acel loc. Si cum in Timisoara din pacate nu ajung atat de des pe cat mi-as dori….:)

Am folosit;

300 gr pulpa de porc

2 morcovi

3 catei usturoi

ciuperci urechi de lemn

susan,amidon

5 spices,sos soia,sos teriyaki,curry,fulgi de ardei iute,miere,ienibahar

orez basmati,

cuisoare,

sofran,

sare

Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia, 5 spices, curry, sos teriyaki, ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min. Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii, i-am pus in wok sa se caleasca putin, am adaugat apoi si carnita si am lasat la foc cam 20 min pana cand s-a gatit, adaugand si un strop de apa.

Inainte de a opri focul am pus ciupercile pe care le inmuiasem inainte in apa clocotita (sunt din cele uscate, aduse de  prietena mea din Malaezia), apoi o jumatate de lingurita de miere, putin susan si fulgii de ardei iute, am amestecat bine si la urma de tot am pus o lingurita de amidon intr-o canuta pe care l-am dizolvat in putina apa rece si am turnat peste preparatul meu pentru a da consistenta sosului format in wok.

Intr-o  craticioara am pus orezul basmati cu apa la fiert, i-am adaugat 4 cuisoare, putina sare si sofran si l-am lasat pe foc pana a fiert. Am servit orezul impreuna cu mancarica de porc picanta…o bunatate 🙂

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.