Porc la tava cu merisoare si cidru

De catre   martie 10, 2016
1 vote

Atat cat pot eu, incerc sa le pregatesc celor dragi mancare sanatoasa, in combinatii cat mai fericite dar tin enorm si nu fac rabat la gust si aroma. Cred ca nu mai este un secret pentru cei care imi citesc blogul ca aroma se regaseste in toate preparatele mele….mai mult decat sare si piper 🙂

Asa ca intr-una din zilele trecute am combinat cateva elemente sanatoase zic eu cu o friptura de porc la tava scufundata in cidru de mere si a iesit acest preparat. 🙂

Sper sa va placa si sa il incercati si voi mai ales ca toate ingredientele sunt la indemana si se gasesc pe toate drumurile 🙂

Porc la tava cu merisoare si cidru
Print Recipe
Porc la tava cu merisoare si cidru, o reteta usoara pentru o zi in familie
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 10 minute
Porc la tava cu merisoare si cidru
Print Recipe
Porc la tava cu merisoare si cidru, o reteta usoara pentru o zi in familie
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pus carnea la marinat in tava in care urma sa intre la cuptor, cu sos de soia, turmenic, boia afumata si cateva merisoare uscate. Dupa 10 minute am turnat in tava si cidrul de mere si putin ulei de floarea soarelui si apoi am dat-o la cuptor.
  2. Morcovii i-am curatat si i-am scufundat in apa clocotita pentru 5 minute. Apoi i-am scos si i-am tras la tigaie in putin ulei de dovleac si cand s-au rumenit putin, am turnat peste ei sirop de artar si i-am mai lasat 2 minute sa se caramelizeze frumos.
  3. Spanacul (care era baby pe eticheta nu si in punga) l-am taiat ceva mai marunt, am taiat si un catel de usturoi bucatele mici si l-am pus in tigaie cu ulei de dovleac, putina sare roz de Himalaya si mai apoi am adaugat si spanacul. L-am sotat 2 minute si l-am dat deoparte.
  4. Am fiert o masura de quinoa cu 2 masuri de apa si putina sare, dupa ce quinoa a devenit transparenta (aproximativ 15 minute) am amestcat-o cu spanacul sotat. Am scos si friptura din cuptor dupa aproximativ 35-40 minute si am combinat toate elementele gatite pe o farfurie plina de vitamine si culoare.
Notitele retetei

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Porc la tava cu merisoare si cidru

  1. Pingback: Porc la tava cu merisoare si cidru | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *