Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci

De catre   octombrie 19, 2014
2 votes

DSCN8303             DSCN8300           DSCN8305         DSCN8301

Pranzul de astazi…nu neaparat sanatos 🙂 pentru ca nu incurajez asocierea de carne cu cartofi dar…cateodata mai facem si ce ne dorim nu numai ce trebuie sau ce e sanatos,asa cum ziceam…pranzul de astazi a fost creat pe masura ce se adunau ingredientele pe masa,pentru ca initial nu stiam exact ce vreau sa fac cu acele bucati de friptura,dar apoi mi-am mai amintit de una,alta prin frigider si a iesit ce se vede 🙂

Am folosit:

8 felii pulpa de porc

250 gr ciuperci

1 kg cartofi

paprika afumata iute

sos soia,apa de flori de portocal

chimen macinat,ulei de masline

putin cascaval,praz pentru decor

Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari,apoi i-am pus intr-o cratita cu ulei de masline,paprika afumata iute,chimen macinat,sare si i-am dat si pe ei la cuptor. Am pus deasupra cratitei o bucata de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine si am lasat cartofii aproximativ 30 minute in cuptor.Am scos apoi hartia de copi si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce si friptura s-a patruns,am pus pe fiecare felie cate o bucatica de cascaval si am mai lasat-o la cuptor cat sa se topeasca cascavalul,apoi am oprit focul si am decorat farfuria cu praz proaspat taiat fidelute.

Pofta mare!

DSCN8303

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.