Porc cu seminte negre de mustar si legume

De catre   august 9, 2014
1 vote

DSCN7812      DSCN7802     DSCN7801       DSCN7800

Pranzul de astazi a fost ceva extrem de aromat,ce va si recomand sa incercati,cu ingrediente putine dar savuroase.

In general as spune despre mine ca  in materie de gusturi si mancarururi sunt oarecum atipica,pentruca nu pot manca aceeasi mancare de 2 ori si ori de cate ori gatesc cate ceva,dau un alt gust preparatului,chiar daca ingredientele de baza ar fi cam acelesi.

Am folosit:

7- 8 felii pulpa de porc

1 lingurita curry praf

50 ml lapte

boia iute,nucsoara

ulei de trufe albe,otet balsamic

1 lingurita seminte negre de mustar

1 lingurita seminte de fenicul

Pentru garnitura:

Cartofi,morcovi

boia,sare,ulei de porumb

seminte mustar,

seminte fenicul

Am marinat carnea in lapte,ulei de trufe albe,curry,boia,nucsoara,am lasat-o sa stea in acest amestec 3-4 ore,apoi am pus peste carne cateva seminte de mustar negru si fenicul,zdrobite putin in mojar si am bagat-o la cuptor la foc mic impreuna cu marinata in care a stat, unde am lasat-o pana cand s-a inmuiat bine,spre final am dat focul mai tare pentru a o rumeni frumos.

Cartofii si morcovii i-am taiat in bucati potrivite ca si marime,am pus peste ei sare,curry,boia,putin ulei de porumb si i-am pus intr-o tava tapetata cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine.Hartia de copt am taiat-o mai mare in asa fel incat sa acopere atat fundul tavii dar si legumele din ea.Am lasat legumele sa se faca la foc mic si apoi le-am condimentat spre final si pe ele cu seminte negre de mustar si seminte de fenicul.

Un preparat usor as spune eu,cu arome deosebite si echilibrate…exact pe gustul meu 🙂

Pofta mare!

DSCN7812

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.