Porc cu prune si miere de pin

De catre   octombrie 5, 2014
1 vote

DSCN8241          DSCN8218      DSCN8219       DSCN8220

Imi place foarte tare ca majoritatea prietenilor si colegilor mei atunci cand merg in concediu in afara tarii mereu se gandesc la mine si imi aduc tot felul de ingrediente,in cazul de fata am primit un borcan cu miere de pin,adus din Grecia,este tare buna si cu o aroma aparte,pe care abia am asteptat sa o pot folosi intr-un preparat 🙂

Am folosit:

6 felii pulpa porc

8 prune

1 lingurita 5 spices

sos soia

50 ml lapte

piper,boia iute,2 liguri miere de pin

50 ml vin alb

Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.

Am pus carnea intr-o tava de cuptor impreuna cu marinata in care a stat,deasupra pe fiecare felie am pus bucati de prune si sos si am dat tava la cuptor,pentru aproximativ 40-50 minute la foc mic. Cand carnea s-a patruns si s-a rumenit frumos,am oprit focul.

Am servit porcul cu prune alatauri de o salata de rosii cu ulei de masline ( Terra Creta) si busuioc din ghiveciul propriu,dar puteti face si o garnitura,cu siguranta va fi la fel de bun 🙂

Pofta mare!

DSCN8241

2 Comentarii despre “Porc cu prune si miere de pin

  1. Aurel Valache

    Nu stiu daca iti mai amintesti de mine…RRSystems…..am fost colegi, pentru putin timp e adevarat,dar eu imi amintesc cu placere de tine.
    Se pare ca ai o mare placere in a gati…!
    Mult succes poate la Master Chef…mai stii !

    1. dana Autorul articolului

      Buna,Multumesc mult pt mesaj,imi amintesc vag, recunosc,memoria …nu e chiar punctul meu forte :)))
      Da ,ador sa gatesc dar…nu vreau sa ajung vedeta asa ca Masterchef nu e ceea ce imi doresc eu, insa iti multumesc pt aprecieri si sper sa imi citesti blogul pe mai departe!
      Zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.