Porc cu orez si legume

De catre   februarie 23, 2014
0 votes

???????????????????? ????????????????????

 

Cererea lui iubi al meu pentru masa de astazi a fost…carnita cu ceva crusta 🙂 asa ca…m-am mobilizat si am executat cu mare drag comanda primita pentru masa de pranz.Ceea ce am facut aici este un pranz usor,care are si ceva culoare dar si gust si pe care va recomand sa il incercati 🙂

Am folosit pentru carne:

Felii de pulpa de porc

sare roz de Hymalaia

turmenic,harissa,ienibahar,boia,piper sichuan

2 linguri faina alba

100 gr unt

Pentru legume:

1 l apa

sare,lemongrass uscat

2 stelute anason,

6 cuisoare

1 buc zucchini

2 morcovi

1 catel de usturoi

2 tije apio (telina verde)

50 grunt

Pentru orez:

o masura orez

2 masuri apa

sare,6 cuisoare

Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina  amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.

Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos,le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.

Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason,cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot,apoi am adaugat morcovii,pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba,apoi am adaugat si zucchini si am mai lasat 1 minut.Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei,am adaugat apoi telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde,apoi am adaugat si celelete legume si le-am sotat usor.

Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa,sare,cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.

Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!

Pofta mare!

??????????

2 Comentarii despre “Porc cu orez si legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.