Cererea lui iubi al meu pentru masa de astazi a fost…carnita cu ceva crusta asa ca…m-am mobilizat si am executat cu mare drag comanda primita pentru masa de pranz, Porc cu orez si legume.
Ceea ce am facut aici este un pranz usor, care are si ceva culoare dar si gust si pe care va recomand sa il incercati 🙂
Am folosit pentru carne:
Felii de pulpa de porc
sare roz de Hymalaia
turmenic
harissa
ienibahar
boia
piper sichuan
2 linguri faina alba
100 gr unt
Pentru legume:
1 l apa
sare
lemongrass uscat
2 stelute anason
6 cuisoare
1 buc zucchini
2 morcovi
1 catel de usturoi
2 tije apio (telina verde)
50 grunt
Pentru orez:
o masura orez
2 masuri apa
sare
6 cuisoare
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa, turmenic, sare, ienibahar si putin piper, apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper, apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.
Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos, le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.
Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason, cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot, apoi am adaugat morcovii, pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba.
Am adaugat apoi si zucchini si am mai lasat 1 minut. Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.
Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei, am adaugat telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde, apoi am adaugat si celelalte legume si le-am sotat usor.
Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa, sare, cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.
Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!
Pofta mare!
o reteta pe cate de usoara si simpla pe atat de usor grasa dar sanatoasa si foarte savuroasa 🙂
🙂