Porc cu menta la cuptor si cartofi cu boia

De catre   iulie 13, 2015
2 votes

Am avut un weekend plin de rasfat, cu arome interesante, numai bun pentru a ne pregati de o noua saptamana de munca . Pana la vacanta, mai avem ceva de asteptat 🙂

Porc cu menta la cuptor si cartofi cu boia
Print Recipe
Reteta de astazi este una care imi doream sa ne trezeasca toate simturile si a reusit din plin, combinatia de porc la cuptor cu menta fiind una demna de pastrat in opinia mea. De asemenea cartofii cu boia facuti in hartie de copt,au o savoare greu de egalat, iar daca deasupra mai punem si ceva branza rasa sau parmezan succesul este garantat 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Porc cu menta la cuptor si cartofi cu boia
Print Recipe
Reteta de astazi este una care imi doream sa ne trezeasca toate simturile si a reusit din plin, combinatia de porc la cuptor cu menta fiind una demna de pastrat in opinia mea. De asemenea cartofii cu boia facuti in hartie de copt,au o savoare greu de egalat, iar daca deasupra mai punem si ceva branza rasa sau parmezan succesul este garantat 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am inceput cu marinarea carnii de porc, dupa ce am spalat-o si uscat-o bine cu un proop de hartie.Am asezat bucatile de carne intr-o tava de copt, am adaugat chimenul,vinul, sosul de soia, sosul de peste,si cimbrul si am lasat-o 10 minute sa se odihneasca.
  2. Dupa 10 minute,am luat cateva crengute de menta, le-am zdrobit usor in maini si le-am adaugat peste carne,dand apoi tava la cuptor la foc potrivit.
  3. Dupa ce carnea a intrat la cuptor, am spalat si curatat cartofii si i-am taiat in sferturi.
  4. Am adaugat peste ei ulei vegetal, sare mare si boia si i-am amestecat bine astfel ca toate bucatile de cartofi sa fie imbracate in acest amestec.
  5. Am pregatit o cratita cu peretii grosi, in care am pus o bucata mai mare de hartie de copt,pe care in prealabil am udat-o cu apa rece si am stors-o foarte bine.Am aranjat-o astfel incat sa ramana bucati de hartie si in afara cratitei.
  6. Am asezat cartofii in cratita si i-am acoperit cu hartia de copt si i-am dat la cuptor la foc potrivit.Dupa ce cartofii au fost gata, am presarat peste ei putin parmezan ras,dar puteti adauga orice alta branza aveti la indemana sau deloc daca nu va place.
  7. La final, am servit delicioasa friptura de porc cu aroma de menta alaturi de cartofii rumeniti frumos la cuptor, cu crusta de branza. Nu este un preparat pe care v-as recomanda sa il mancati zilnic, dar din cand in cand va puteti face de cap. 🙂
Notitele retetei

In loc de sos de peste si sos soia puteti folosi fara probleme si sare.Eu pe cat posibil incerc sa folosesc cat mai putina sare la mancare,dar veti obtine o aroma la fel de placuta si asa.

1 Comentariu despre “Porc cu menta la cuptor si cartofi cu boia

  1. Pingback: Porc cu menta la cuptor si cartofi cu boia | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *