Placinta cu branza dulce si piersici

De catre   martie 7, 2015
1 vote

DSCN9130     DSCN9104      DSCN9109     DSCN9108

Desertul de astazi este ceva extrem de simplu,cu un necesar redus de timp,dar care,spun eu merita orice asteptare si efort pentru a va bucura  la final de aceste arome si de aceasta delicioasa placinta cu branza si piersici 🙂

Am folosit:

1 pachet foi de placinta

1 kg branza de vaci

7 jumatati piersici din compot bine scurse de sirop

1/2 lingurita cardamon macinat

pasta de vanilie

5 linguri zahar pudra

6 oua + 1 galbenus pentru uns aluatul

2 linguri smantana

coaja rasa de la o portocala

o lingura de unt

Am pus intr-un castron branza de vaci,am adaugat zaharul pudra (puteti folosi si zahar tos dar eu am preferat pudra pentru ca se topeste mai repede),coaja de portocala, vanilia,cardamonul,ouale unul cate unul,amestecand bine cu telul dupa fiecare ou adaugat. Am topit o lingura de unt,am pregatit tava si am adaugat in tava una cate una foile de placinta,ungand fiecare foaie cu unt.

Eu am ales sa pun mai mult de jumatate din foi pe fundul tavii inainte de a adauga umplutura. Inainte de a adauga branza amestecata cu mirodenii si oua,am tocat marunt jumatatile de piersici (bine scurse inainte),si le-am adaugat in branza amestecand usor.

Am adaugat aceasta umplutura peste foile din tava si apoi am completat cu foile ramase,ungand fiecare foaie cu unt.Ultima foaie,cea de deasupra am uns-o cu un galbenus de ou pentru a prinde o culoare frumoasa la copt.Am pus placinta la cuptor la focmic pentru aproximativ 35-40 minute,pana cand s-a copt.

Am scos tava din cuptor si am pus deasupra placintei un prosop de bucatarie udat cu apa rece si foarte bine stors si am lasat placinta sa se raceasca bine pentru a se taia frumos.

Pofta mare!

DSCN9130

2 Comentarii despre “Placinta cu branza dulce si piersici

  1. Odile

    sunt piersici proaspete…de ce din compot? de ce nu orice fructe moi de sezon …nu mere care se coc mai greu dar in rest…

    1. dana Autorul articolului

      Pentru ca reteta pe care ai parcurs-o era din 7 martie 2015, atunci nu erau piersici proaspete si nici ff multe fructe disponibile pe piata 🙂
      Gasesti data publicarii, sub titlul fiecarei retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.