Piure de mazare si muschiulet tras in unt

De catre   septembrie 6, 2015
2 votes

Caldura asta vad ca nu ne da pace nici acum in prag de toamna, astfel ca statul in bucatarie la peste 35 de grade nu este cea mai buna varianta, de aceea am pregatit un pranz usor, aromat si care necesita foarte putin timp petrecut la caldura aragazului.

Piure de mazare si muschiulet tras in unt
Print Recipe
Piure de mazare si muschiulet tras in unt,o reteta de weekend cu minim efort de preparare.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Piure de mazare si muschiulet tras in unt
Print Recipe
Piure de mazare si muschiulet tras in unt,o reteta de weekend cu minim efort de preparare.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am curatat bine muschiuletul de pielitele de pe el, apoi l-am spalat si l-am uscat cu un prosop de hartie.
  2. L-am taiat apoi in 5 buc de marime aproximativ egala si le-am marinat cu sos soia,chimen macinat, boia afumata si pudra de ghimbir.L-am lasat la marinat pana cand am finalizat cu piureul de mazare.
  3. Intr-o oala am pus apa la foc cu sare si cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat mazarea congelata si am lasat-o sa fiarba 3-4 minute.
  4. Dupa ce mazarea s-a fiert, am scurs-o de apa si boabele le-am pus in robot, intr-o tigaita mica am incins 1 lingura ulei de dovleac si am prajit usor 1 catel de usturoi usor zdrobit ca sa isi elibereze aroma, usturoiul l-am aruncat apoi iar uleiul l-am pus in robot peste mazare. Am adaugat si 50 gr unt, putin chimen macinat, 2 gr sare si 50 ml lapte si am mixat pana cand am obtinut piureul.
  5. Dupa ce piureul a fost gata, am prajit usor pe toate partile muschiuletul marinat, in putin ulei si unt, pana cand s-a rumenit frumos. L-am bagat apoi la cuptorul incins pentru 20 minute pentru a se patrunde si asta a fost tot.
  6. La final, am servit piureul de mazare cu cativa stropi de ulei de dovleac (pentru aroma) alaturi de musciuletul de porc tras in unt si cateva felii de smochina dulce si aromata.
Notitele retetei

Am primit de la un coleg zilele trecute, cred ca 50-70 ml de ulei de dovleac (si el il primise de undeva), atat de aromat ulei si bun, eu nu am mai gustat. Are o culoare ff inchisa, seamana cu petrolul dar este ceva de o aroma nemaipomenita care m-a cucerit si care imi place tare mult de aceea l-am folosit la aceasta mancare.

Daca nu aveti ulei de dovleac nu este nici o problema, folositi uleiul care va e la indemana si reteta va fi la fel de buna.

Pofta mare!

 

1 Comentariu despre “Piure de mazare si muschiulet tras in unt

  1. Pingback: Piure de mazare si muschiulet tras in unt | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *