Piure de broccoli cu avocado si cotlet de poc umplut cu prune.

De catre   mai 1, 2013
1 vote

ziua meaaaaaa 005 ziua meaaaaaa 002 ziua meaaaaaa 009

Este o reteta foarte usoara si as spune ca este si gatita sanatos,mai ales ca am asociat carnea de porc cu ceva usor cum este piureul de brocolli.

Pentru piureul de broccoli am folosit:

1 buchetel broccoli

1 avocado

o lingurita de unt

o cana de lapte (aici e in functie de ce consistenta doriti)

1 catel de usturoi

Am fiert foarte bine broccoli in apa cu putina sare,cand e gata il bagam la blender impreuna cu celelalte ingrediente descrise mai sus. Este foarte simplu acest piure si aduce si o culoare mai…de primavara in farfurie.

Pentru cotletul de porc,am batut bine carnea cu ciocanul de carne,apoi am pus toate feliile intr-un castron si am adaugat:

sos soia

curry

chilly

ienibahar macinat

si putin vin rosu

si am lasat carnea la marinat 2-3 ore. Intre timp am pus intr-un alt castron cateva prune uscate taiate cubulete peste care am adaugat 2-3 cuisoare si un vin rosu. Le-am lasat la inmuiat in acest amestec cat timp am lasat si carnea la marinat. Dupa ce timpul s-a scurs,am trecut la treaba,am pus in fiecare felie de carne o lingurita cu prune si putina zeama in care le-am lasat sa se inmoaie.Am impachetat bucatile de cane in asa fel incat sa nu iasa implututa de prune (se pot prinde si cu o sfoara dar eu nu am facut asta),si le-am pus intr-o tava mai adanca si am dat totul la cuptor 45 minute cu focul mediu.Cand carnea s-a rumenit si arata frumos,am pregatit farfuria cu piure de broccoli si carnita.

Pofta mare!

Piure de brocolli cu avocado si cotlet de  poc umplut cu prune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.