Piept de porc crocant la cuptor

De catre   noiembrie 17, 2013
0 votes

???????????????????? ?????????? ??????????

Desi de obicei incerc sa gatesc cat mai sanatos pentru familia mea,cateodata parca ce e mai putin sanatos,are o alta savoare,in acest context mi-a si venit ideea acestui piept de porc care desi nu are numai carne slaba a fost o mancare extrem de aromata pe care am mancat-o cu mare placere.

Am folosit:

2 buc piept de porc

sare grunjoasa,curry,ghimbir macinat

1 dovlecel

1 vanata

2 morcovi

2 catei de usturoi.

Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore.

Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de condimente,l-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa,in care am pus doar un strop de ulei (avea el destula grasime de lasat si nu a fost nevoie de mai mult),si l-am prajit frumos pe toate partile pana a prins o crusta frumoasa si crocanta.

Legumele le-am taiat cuburi mari si le-am pus intr-o tava,am pus peste ele doar putina sare,am pus si pieptul de porc frumos colorat 🙂 printre legume ,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o pentru 1 ora la cuptor,unde carnea s-a patruns bine si legumele s-au inmuiat putin.

Un delicios pranz de dumineca!

Pofta mare!

??????????

7 Comentarii despre “Piept de porc crocant la cuptor

  1. Adriana

    Eu asez cate o felie de ceapa ( taiata „pestisor” ) sub fiecare bucata de carne/piept de porc.Am vazut mai demult la televizor…Ii da o aroma …mmmm!!! 😉

    1. dana Autorul articolului

      Am pus si eu legume in tava dar prima data am prajit pieptul asa simplu pe aragaz ca sa ii dau culoare 🙂

  2. Adriana

    Da,dragalasa,am vazut 😉 Eu il pun in tava ( fara sa-l prajesc ) si scot folia de aluminiu/las tava descoperita in ultimile 10-15minute si intorc bucatile de carne ca sa se rumeneasca frumos.Cred ca maine sau poimaine am sa fac si eu asa cu prajitu’ carnii in tigaie inainte/exact cum ai facut tu.Sunt convinsa ca va fi muult mai gustos 🙂 Pup :* !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.