Piept de rata caramelizat la cuptor

De catre   martie 25, 2013

Nu sunt eu o mare iubitoare de carne, dar daca imi spui cuvantul RATA ….deja lucrurile se schimba si papilele mele gustative incep sa o ia razna si nu mai am liniste cu ele pana cand nu le dau…rata:). Am avut initial o rata intreaga dar pentru ca in familia mea numai eu mananc aceasta minuntata pasare, am portionat-o si in felul asta ma rasfat de mai multe ori :). acum a venit randul pieptului de rata asa ca m-am gandit sa il fac cat mai apetisant si sa ma bucur de el. L-am taiat in 2 buc si partea cu pielita am crestat-o cu un cutit bine ascutit (numai pielea fara a atinge si carnea), am condimentat-o apoi cu:

Curry,

sos de soia,

chilli,

1 catel de usturoi zdrobit si am lasat carnea sa stea o vreme in acest bait sa ii spun asa…cam 2-3 ore la frigider.

Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva, doar tigaia, rata va lasa destula grasime), am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii la tv….adica semifacuta si cu sangele curgand din ea…eu o gatesc complet indiferent ce carne este…dar cine doreste o poate gati mai putin decat mine. Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti, am luat rata de pe foc, am asezat-o intr-o tava de cuptor in care am adaugat si grasimea care s-a scurs de la ea, am facut un amestec de miere de albine si sos de soia, am tavalit rata prin acest amestec si am bagat-o la cuptor. Am tinut-o cam o ora la cuptor, dar din 10 in 10 minute, o scoteam si cu o pensula o ungeam cu amestecul acesta de miere cu soia…de asta s-a bronzat atat de frumos 🙂

Se poate servi alaturi de o salata sau orice altceva doriti…eu am mancat-o cu paste.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Piept de rata caramelizat la cuptor

  1. Adriana

    Chiar ca s-a bronzat frumos 😉 Nici la mine in casa nu prea se papa rata 🙁 Si ca sa fac numai pentru mine…Mai degraba dau o fuga pana la tine 😀 dragalasa si mancam amandoua rata ta/ce-a mai ramas din ea 😀

    1. danaszocs

      Dragalasa,am una intreaga in congelator,astept un moment potrivit sa o fac…e de tara asta pe care o mai am 🙂 cred ca va fi delicioasa!! Asa ca…hai la rata ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.