Piept de pui la gratar cu legume

De catre   septembrie 8, 2013
1 vote

papicisme ) 084 papicisme ) 081 papicisme ) 082 papicisme ) 085

Dupa experienta de fast food made by home de saptamana trecuta am revenit la obiceiuri sanatoase,la legume si verdeturi pentru a nu ne face un obicei din mancarea nesanatoasa si grea 🙂

Mi s-a parut o idee buna acest pranz sanatos cu vitamine multe,mai ales ca am rare ocazii de a gati o garnitura cu legume…cea mai buna leguma fiind si la noi carnea 🙂

Pentru pui:

1 piept de pui fara os

sos soia,

apa de flori de portocal

vin alb,cimbru

curry

Pentru garnitura:

1 dovlecel

2 morcovi

fasole verde

susan negru,cimbru

1 catel de usturoi

Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.

Pofta mare!

papicisme ) 084

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.