Piept de pui cu sos de lime si capere

De catre   august 6, 2016
3 votes

Dupa atatea zile de pauza, m-am gandit ca un pui la gratar alaturi de un sos delicios ne-ar putea incanta ziua astfel incat sa mai uitam de caldura de afara.

Ca de obicei in retetele mele si aceasta este una rapida, care nu va tine langa aragaz mai mult de 20-30 minute, ceea ce cred eu este rezonabil, mai ales ca finalul sunt sigura ca va va multumi.

Piept de pui cu sos de lime si capere
Print Recipe
Piept de pui cu sos de lime si capere
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Piept de pui cu sos de lime si capere
Print Recipe
Piept de pui cu sos de lime si capere
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Ingrediente
Pui la gratar
Piure de mazare
Sos de smantana cu lime si capere
Portii: persoane
Etape
  1. Intr-o oala am pus apa si sare si am pus-o la foc pana a dat in clocot. Am adaugat apoi boabele de mazare congelate si le-am oparit 3 minute la foc potrivit.
  2. Dupa 3 minute, am oprit focul si am scurs mazarea, am adaugat boabele in robot, am pus peste ele untul si laptele si am mixat obtinand un piure...nu foarte fin. Daca vreti mai fin decat iese la robot, il puteti pasa cu blenderul.
  3. Am pus bucatile de piept de pui la marinat, cu ulei de nuca, zeama de lime, turmenic, chimen, sare si piper si le-am lasat aproximativ 30 minute.
  4. Dupa ce s-au marinat, am incins tigaia grill si am adaugat feliile de pui obtinand un pui la gratar delicios si suculent in numai cateva minute.
  5. Pentru sos, am tocat ceapa rosie si usturoiul, si le-am pus in tigaie cu ulei, putin unt si fileurile de ansoa.
  6. Le-am lasat la foc potrivit pana cand ceapa s-a inmuiat si a capatat un gust dulceag, am adaugat apoi condimentele, pastrama de porc taiata cubulete, caperele si smantana si am mai lasat la foc 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat putin, apoi am stins focul.
  7. Dupa ce toate elementele au fost gata, le-am imbinat, obtinand o farfurie mai mult decat delicioasa in mai putin de 30 de minute ­čÖé
Notitele retetei

Nota: In sosul de smantana cu lime si capere, daca pastrati reteta si adaugati fileuri de ansoa, gustati si abia apoi daca considerati ca este cazul sa potriviti de sare. Eu nu am mai pus sare pentru ca ansoa este destul de sarata.

Pofta mare!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *