Piept de porc cu menta si ghimbir

De catre   noiembrie 9, 2013
0 votes

???????????????????? ?????????? ??????????

Daca e weekend,inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente.

Am folosit

1,7 kg piept de porc cu os

2 catei de usturoi

3 cm ghimbir

menta,boia,curry,scortisoara

sos soia,sos tabasco

ulei de rapita

Garnitura:

cartofi,boia,sare,curry,dafin

2 linguri ulei

Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).

Dupa ce carnea s-a marinat,am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne,am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita,am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.

Separat am curatat cartofii,i-am taiat in bucati mari,i-am pus intr-o tava cu boia,sare,dafin,curry,am amestecat bine,pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii,deasupra am pus 2 linguri de ulei,am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.

Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os.Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.

Pofta mare!

??????????

8 Comentarii despre “Piept de porc cu menta si ghimbir

    1. danaszocs

      🙂 Nu.De asta m-am si apucat eu de gatit…ca nu imi placea gustul clasic!!! FF rar mananc mancare traditionala cu gust clasic,tocmai pt ca nu prea imi place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.