Peste la cuptor cu legume

De catre   februarie 8, 2015
1 vote

DSCN9008        DSCN9002        DSCN9005       DSCN9009

De cateva zile aveam asa o pofta de peste,asa ca abia am asteptat weekendul pentru a mi-o satisface.Am plecat de dimineata la piata sa gasesc pestele potrivit,care sa imi faca cu ochiul si am ajuns la un hypermarket,de unde am si luat file de sanger de novac…nu imi spune mare lucru pestele asta dar era cam singurul file care parea mai proaspat de acolo,asa ca l-am luat fara sa stau prea mult pe ganduri.M-am bucurat insa mai mult ca la raionul de legume,am gasit varza de bruxelles proaspata,asa ca am luat-o si pe ea si am incercat sa construiesc o reteta rapida si gustoasa pentru pranzul de azi 🙂

Am folosit pentru peste:

4 fileuri mari sanger de novac(1 kg)

sare,unt si putin ulei de rapita

Pentru garnitura:

1 kg ciuperci champignon proaspete

500 gr varza de bruxelles proaspata

sare,praf de ardei iuti

boia iute afumata,piper

Am spalat bine fileul de peste si pentru ca era destul de mare eu l-am taiat pe fiecare in cate 3 bucati,l-am sarat si l-am lasat sa se odihneasca o jumatate de ora,apoi am luat fiecare bucata si am sters-o bine cu prosoape de hartie.Intr-o tigaie am incins putin ulei de rapita si unt si am prajit cateva minute pe fiecare parte fileurile,apoi le-am pus intr-o tava si le-am dat 10 minute la cuptor.

Ciupercile le-am spalat bine si le-am taiat felii,intr-o tava,apoi am spalat si verzele si le-am taiat in jumatati,am adaugat peste ele sare,boia iute afumata si putin praf de ardei Piri Piri (ardei iute african),piper,ulei,am amestecat bine astfel ca toate legumele sa fie bine asezonate,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor aproximativ 20 minute (pana cand se inmoaie),in functie de ce cuptor aveti.

Am servit pestele cu legume alaturi de o salata de gulii si avocado,dar il puteti servi cu lamaie,mujdei sau cum va place mai mult.

Pofta mare!

DSCN9008-980x735

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *