Deja mi se pare prea cald pentru a petrece ore in bucatarie,desi e pasiunea mea,asa ca pentru astazi am creat o reteta gustoasa si usoara,care mi-a luat relativ putin timp.In general eu nu sunt adepta retetelor care au timp mare de preparare,dar aceasta v-o recomand pentru ca a iesit tare,tare buna 🙂
Am folosit pt friptura:
6 pulpe de pui cu os
2 linguri boia (iute si dulce)
2 linguri curry praf
sos de soia
250 ml iaurt
Pentru paste:
1 cutie paste Barilla
200 ml smantana lichida
2 catei de usturoi
1 ardei iute,curry
500 gr ciuperci proaspete
ulei de trufe albe
apa,sare,50 gr branza afumata
Pulpele de pui le-am curatat de piele si apoi le-am pus intr-un castron la marinat cu sos de soia,boia,curry si iaurt,unde au stat aproximativ 4 ore. Apoi le-am pus intr-o tava cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor la foc foarte mic,pana cand s-au patruns bine si s-au rumenit.
Pastele le-am fiert in multa apa cu sare.Ciupercile le-am taiat felii mai groase,usturoiul l-am tocat marunt,ardeiul iute la fel.Intr-o tigaie cu putin ulei de trufe albe am pus ciupercile,usturoiul tocat si ardeiul iute si le-am lasat la foc pana cand ciupercile s-au inmuiat,am adaugat apoi peste ele 1 lingurita de curry praf si putina sare.Dupa ce au fiert si pastele,le-am scurs bine,(am pastrat o cana din apa in care au fiert),si le-am pus in tigaie peste ciuperci,am adaugat smantana lichida,putina apa de la paste si la urma de tot am ras deasupra putina branza afumata.
Am pus peste paste dupa ce am stins focul si cateva frunze de busuioc grecesc din ghiveciul propriu 🙂
Pofta mare!