Pasta de conopida cu nuca si hrean

De catre   martie 7, 2015
1 vote

DSCN9120          DSCN9112      DSCN9125      DSCN9119

Aceasta pasta de conopida,(ceva mai simpla decat cea facuta de mine astazi),imi aminteste de vremea copilariei,alaturi de salata de ciuperci cu usturoi si maioneza.De ceva vreme ma tot gandeam sa o fac si oarecum sa o imbunatatesc fata de ce ingrediente erau la indemana in vremea cand eu eram copil.Sper ca am reusit sa obtin ceva mai bun decat atunci…si sper sa va placa reteta si sa o incercati si voi.

Am folosit:

1 kg conopida congelata

1 catel usutroi

maioneza dintr-un ou si aproximativ 100 ml ulei de rapita

1 lingurita mustar

1 lingurita hrean ras

1/2 lingurita boia iute afumata

piper si sare dupa gust

o mana de miez de nuca

2 linguri smantana

Pentru salata:

3 rosii

1 castravete

9 ridichi

branza cheddar

zeama de la o portocala

Am pus o oala cu apa si sare  la foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat buchetelele de conopida si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat,apoi am strecurat conopida si am lasat-o sa se scurga putin de apa dar si sa se raceasca.Am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si aproximativ 100 ml ulei de rapita,am adaugat in maioneza o lingurita hrean ras si 2 linguri generoase de smantana.
Dupa ce conopida s-a scurs bine de apa si s-a racit complet,am pus-o in robot impreuna cu miezul de nuca,boia afumata si piper si am amestecat bine pana cand s-a obtinut o pasta fina.Am amestecat apoi conopida cu maioneza,am adaugat un catel de usturoi maruntit,am amestecat pentru a omogeniza amestecul si…asta a fost tot.

Eu pentru aceasta pasta am facut si o salata,am taiat rosiile,castravetele,ridichiile si am taiat fin cateva felii de branza cheddar,am asezonat salata cu ulei de masline si zeama de la o portocala si…gata si salata 🙂

Pofta mare!

DSCN9119

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *