Pasca

De catre   mai 4, 2013
1 vote

Paste 003Paste 005Paste 006Paste 007Paste 009

Am incercat acum de Paste pentru prima data sa fac si eu Pasca…pentru ca e sambata …inca nu pot spune cat de buna este insa,la cum miroase si cat de frumoasa a iesit cu siguranta este delicioasa.

Pentru aluat am folosit:

400 gr faina 650 (se poate si 000 dar eu o prefer pe aceasta)

200 gr unt la temperatura camerei

50 gr zahar (eu am pus zahar pudra ca sa se  topeasca mai repede)

1 ou

3 linguri de lapte

Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede,apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte.L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.

Ingrediente umplutura:

1 kg branza de vaci

6 oua mari (eu am pus 7 mici)

200 gr zahar (eu am pus tot pudra ca sa se topeasca mai repede)

100  gr stafide inmuiate in apa in care am pus 2 fiole de esenta de rom

4 plicuri zahar vanilat

Am amestecat toate ingredientele bine de tot pana cand s-a topit zaharul,am adaugat apoi stafidele.Am scos aluatul de la frigider,am adaugat umplutura peste el,am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins,unde       pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).

Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok,nu s-a mai luat nimic pe scobitoare,am oprit focul,am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra,pentru un aspect mai…apetisant 🙂

Paste Fericit!

Pasca

2 Comentarii despre “Pasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.