Pasca fara aluat cu coacaze negre

De catre   aprilie 11, 2015
2 votes

DSCN9262     DSCN9252     DSCN9246    DSCN9251

Pentru ca anul trecut de Paste am incercat pasca cu aluat de cozonac, astazi am pregatit o pasca fara aluat pentru ca e mai rapida dar si foarte gustoasa, atat de gustoasa incat as putea-o manca pe toata :)) Pentru a-i da un gust foarte bun, eu am ales sa o fac cu coacaze negre, dar puteti alege o multime de alte variante, in functie de gusturile fiecaruia.

Am folosit:

1 kg branza de vaci

7 oua

10 linguri faina

6 linguri ulei

coaja si zeama de la o lamaie

250 gr zahar pudra

1 pliculet praf de copt

200 gr coacaze negre uscate

50 ml angelli fragola (pentru hidratarea coacazelor)

pasta de vanilie

un praf de sare

Am pus intr-un castron branza de vaci (cea luata de mine nu a avut zer deloc, dar daca are trebuie scurs), peste ea am pus zaharul, pasta de vanilie, coaja si zeama de lamaie si galbenusurile celor 7 oua, albusurile le-am pus separat, in alt castron. Am amestecat bine cu mixerul la viteza mica branza cu ouale si toate ingredientele, apoi am adaugat pe rand faina, amestecand din nou dupa fiecare lingura, am adaugat 6 linguri ulei, praful de copt, am omogenizat bine si am dat castronul deoparte.

Peste albusuri am pus un praf de sare si le-am mixat bine pana am obtinut o spuma ferma, pe care mai apoi am incorporat-o cu grija peste amestecul de branza. La final am scurs bine coacazele si le-am adaugat si pe ele in compozitie, am rasturnat pasca intr-o forma de tort si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 40 minute, dar depinde de fiecare cuptor. Dupa ce s-a rumenit frumos deasupra, verificati cu o scobitoare daca este coapta complet. Pasca mea in momentul in care am oprit focul era usor moale la mijloc, asa ca o gelatina, dar dupa ce s-a racit s-a intarit.

Sper sa va placa reteta, este tare gustoasa si mai mult decat atat este foarte rapida.

Paste Fericit!

DSCN9262

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.