Palmieri cu scortisoara si cocos

De catre   aprilie 26, 2015
1 vote

DSCN9430          DSCN9426         DSCN9427     DSCN9429

Am incercat si eu astazi palmierii cu zahar,scortisoara si cocos,si am ramas surprinsa cat de usor poti avea un desert delicios facut in casa fara nici un efort. Nu spun asta pentru mine ci pentru cei care cumpara mereu prajituri si tot felul de preparate pline de E-uri nesanatoase,dragilor,palmierii sunt solutia pentru un desert delicios,pentru care nici de indemanare nu aveti nevoie pentru ca si un copil ii poate face,atat de usor se fac.

Am folosit:

2×450 gr aluat foietaj

2×4 linguri zahar

2×1 lingura scortisoara

2×1 lingura cocos

Am scris asa ingredientele pentru ca pentru fiecare foaie de aluat eu am facut amestecul de zahar,scortisoara,cocos separat.

Intr-un castronel am pus zaharul,scortisoara si cocosul,am amestecat totul bine cu ol ingura,am rasfirat o parte din amestec pe masa de lucru,avand grija sa respect cat de cat dimensiunile aluatului,am pus apoi deasupra foaia de aluat foietaj,am trecut usor peste aluat cu sucitorul,nu pentru a intinde aluatul,ci doar cat zaharul si celelalte ingrediente de dedesubt sa se prinda de el.

Am presarat si deasupra aluatului amestecul (zahar,scortisoara,cocos),am trecut iarasi usor cu sucitorul pentruca si aici zaharul sa se prinda de aluat.Am marcat cu partea care nu taie a unui cutit mijlocul aluatului,apoi am rulat (ca la rulada) partea dreapta a aluatului,pana la marcaj,apoi partea stanga pana cand cele 2 rulouri s-au intalnit (vedeti si in poza de mai sus,daca din explicatii v-ati incurcat).

Odata rulate ambele parti (stanga,dreapta) am taiat felii din aluat de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat tava la cuptorul incins in prealabil,unde am lasat palmierii,aproximativ 10 minute,apoi i-am scos si intors cu un cleste si i-am mai lasat 10 minute.Trebuie lasati pana cand se rumenesc frumos,depinde insa de fiecare cuptor.

Pofta mare!

DSCN9429

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *