My birthday cake :)

De catre   mai 1, 2015
3 votes

DSCN9448        DSCN9431         DSCN9436        DSCN9450

Pentru ca 1 Mai si Pentru ca 39 de primaveri,asa ca nu se putea fara tort 🙂 In fiecare an de 1 Mai in afara de ziua oamenilor muncii,eu mai si adaug cate un an in buchetul vietii ca sa ma exprim artistic, asa ca de fiecare data in aceasta zi,in afara de micii care sfaraie pe gratar trebuie sa existe si un tort bun dar mai ales frumos, sau altfel spus…pe gustul meu,pentru ca este ziua mea 🙂 si ca orice copil mare vreau si eu tort :),nu…nu suflu in lumanari:)),dar am vise,imi pun dorinte si imi stabilesc mereu noi obiective,asa ca nici in acest an, nu se putea sa fie altfel.

Am folosit pentru blat:

6 oua

180 gr faina

180 gr zahar

1 plic praf de copt

pasta de vanilie

Pentru crema:

100 gr ciocolata alba

100 ml smantana lichida

10 capsuni taiate cubulete mici

100 gr nuci pecan,taiate marunt

250 gr frisca batuta bine

4 foi de gelatina

Pentru ornat:

capsuni si nuci pecan

Am folosit acelasi blat de anul trecut pe care il am de la Dia, o bucatarasa talentata,blat de care imi amintesc ca am fost tare incantata si anul trecut de ziua mea.

Am pus in robot ouale intregi impreuna cu zaharul si vanilia si le-am mixat bine,aproximativ 10 minute,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza totul si apoi am pus compozitia obtinuta intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 20-30 minute,depinde de cuptor,oricum,pana trece testul cu scobitoarea.Dupaceblatul s-a copt,l-amlasatla racit si am trecut la crema.

Am taiat marunt nucile pecan,am spalat si tocat cubulete mici capsunile,le-am pus in 2 castronase,apoi am pus o oala cu ceva apa la foc,deasupra ei un castron de tabla/inox in care am topit ciocolata alba,am amestecat-o cu 100 ml smantana,si 4 foi de gelatina (inmuiate in apa rece in prealabil,conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat-o la racit.

Am batut frisca,am amestecat-o apoi cu ciocolata alba topita si cu nucile si capsunile tocate cubulete.Am taiat blatul in 2 parti egale,am pus o parte din crema pe primul blat,apoi restul deasupra,am fixat inelul de la tava de copt deoarece crema initial era usor cam moale si am dat tortul la frigider pentru cateva ore.Dupa ce crema s-a intarit,am luat inelul care fixa tortul,am mai ornat tortul cu ceva frisca ramasa,cateva jumatati si felii de capsuni si nuci pecan.Este ceea ce eu mi-am dorit pentru ziua mea, dar este un tort usor,dupa cum ati citit nu am folosit zahar decat la blat,ciocolata alba fiind deja foarte dulce…mmmm bun a fost:)

Pofta mare!

DSCN9448

 

 

 

2 Comentarii despre “My birthday cake :)

  1. Rocsy Ciobanu

    Multi ani traiasca, multi ani traiasca, La multi ani…pupici Dana!

Lasă un răspuns la Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.