Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile :)

De catre   septembrie 22, 2016
3 votes

A trecut din pacate si vara si concediul ala mult asteptat dar….au ramas amintiri frumoase, locuri uimitoare pe care le-am vazut si arome de neuitat intiparite in minte.

Nu am fost de multe ori in Grecia dar…de cate ori am pasit pe meleagurile lor, de tot atatea ori mi-am dorit sa ma fi nascut acolo sau macar, sa fac o vraja incat sa nu mai trebuiasca sa ma intorc aici. Au un farmec al lor, au locuri frumoase, mancare simpla, buna dar cel mai important proaspata si au ospitalitatea in sange si te vrajesc cu ea astfel incat sa nu mai vrei sa pleci.

Asa a fost si de data asta, desi recunosc ca in Thassos, ospitalitatea mi s-a parut ridicata la rang de arta comparativ cu ce am trait in Halkidiki, insa, chiar si asa sunt mult peste noi si avem ce invata de la ei din orice punct de vedere, totul e sa ne luam notite cand ajungem pe acolo.

Ca in orice concediu si ca orice om, si noi ne-am facut de cap, culinar vorbind, era si pacat sa nu o facem cu atatea vietati marine proaspete, vs ale noastre congelate si dezghetate de cateva ori, apoi vandute la pret de fresh :(, am ramas cu arome de neuitat si cu cateva preparate preferate, unele din ele usor de reprodus si acasa 🙂

Reteta asta de Mussels saganaki pe noi ne-a vrajit in mod special in asa hal incat am repetat-o de cateva ori, zile la rand de parca altceva in meniu nu mai exista :)) motiv pentru care am refacut-o si acasa si m-am gandit ca va va placea si voua tare mult.

Enjoi!

Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Print Recipe
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Print Recipe
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am dezghetat in apa rece carnea de scoica, am spalat-o si curatat-o bine de algele ramase, apoi am lasat-o deoparte sa se odihneasca:) Intr-o craticioara am pus apa la foc si cand apa a clocotit am adaugat cele 4 rosii crestate putin cu un cutit bine ascutit si le-am lasat acolo 2-3 minute. Am scos apoi rosiile si le-am introdus intr-un castron cu apa foarte rece unde le-am mai lasat cam 1 minut.
  2. Rosiile racite le-am curatat apoi de coaja, am scos miezul lor si l-am aruncat, iar pulpa am taiat-o marunt si am bagat-o la blender, obtinand un sos proaspat de rosii.
  3. Am tocat marunt usturoiul si l-am pus intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline, oregano, zeama de lime si sosul de rosii proaspat obtinut.
  4. Am lasat totul sa fiarba aproximativ 5-7 minute, apoi am adaugat carnea de scoica spalata si uscata bine si feta maruntita cu o furculita.
  5. Am mai lasat inca cateva minute la fiert, apoi am stins focul si am mai adaugat un surplus de feta (cea pusa initial s-a topit frumos si a ingrosat sosul), cateva feliute de ardei iute si am stropit totul cu ulei de masline. Se serveste calda cu paine proaspata unsa cu pasta de masline...o nebunie!!!
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *