Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli

De catre   februarie 29, 2016
1 vote

Ne-am rasfatat in weekend cu ceva calorii dar a meritat pentru ca am preparat un muschiulet fraged la cuptor impanat cu usturoi…. o bunatate.

Curcuma si boiaua afumata, le gasiti in magazinul Orient Bazar, care au atat magazine fizice in Bucuresti dar si magazin online pentru cei care nu stau in Bucuresti. 🙂

Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli
Print Recipe
Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli, un rasfat de final de saptamana
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli
Print Recipe
Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli, un rasfat de final de saptamana
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Muschiuletul de porc l-am curatat bine de pielitele inestetice si apoi am taiat fiecare bucata pe lung, l-am marinat cu o lingurita de curcuma si 1 lingurita de boia afumata, 2 catei de usturoi taiati fasii, am impletit cele 2 fasii obtinute dintr-un muschi taiat si la un capat am prins cu o scobitoare, usturoiul l-am adaugat prin impletitura 🙂 . Am asezat muschiuletii intr-o tava, am adaugat sos de soia, vin alb si i-am dat la cuptor la foc mic pana cand s-au rumenit frumos.
  2. Am curatat brocolli, l-am desfacut in buchetele si am pus o oala mare cu apa si sare la foc. Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat brocolli, pe care l-am lasat 3-4 min in apa, apoi l-am scos si l-am lasat sa se scurga de apa.
  3. Intr-o tigaie am calit 2 catei de usturoi tocati marunt, in ulei si putin unt, am adaugat 1 lingurita curcuma si o lingurita boia afumata, bacon si cand baconul a devenit crocant, am adaugat brocolli scurs de apa. Am mai lasat totul la foc 1 minut, apoi am stins focul pentru ca leguma sa nu se inmoaie excesiv 🙂
  4. Am pregatit si o salata de legume cu rosii, castraveti si ridichi si cand totul a fost gata, am savurat masa cu mare pofta 🙂
Notitele retetei

Muschiul de porc este o carne extrem de frageda, care nu se usuca la cuptor, trebuie insa avut gria sa nu il gatiti excesiv.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli

  1. Pingback: Muschiulet impletit la cuptor cu brocolli | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *