Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi

De catre   iunie 12, 2016
2 votes

Bineinteles ca de la Lisabona nu ma puteam intoarce chiar cu mana goala, mai ales ca m-am plimbat destul de mult prin magazinele lor cu alimente, mai mult chiar decat in cele de hainute si pantofi 🙂

M-au impresionat de cat de bine aprovizionati erau, raionul de peste m-a cucerit, am vazut acolo vietati cate vazusem doar prin Altas cand eram copil :)) as fi luat o multitudine si acasa dar nu puteam garanta ca ajung cu ele comestibile drumul fiind lung asa ca m-am rezumat doar la a ma minuna. De la raftul de condimente nu am ratat insa nimic din ce mi-a facut cu ochiul, am luat boiaua dulce cu care am si condimentat aceasta reteta, turmenic, scortisoara, ulei de masline si ardei  piri piri macinati ca sa imi amintesc si sa rememorez o vreme vacanta frumoasa petrecuta acolo 🙂

Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Print Recipe
Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Print Recipe
Muschiulet de porc cu unt si trandafiri din cartofi
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Muschiuletul de porc pestisor mi se pare cea mai frageda parte a porcului si o gatesc cu placere de cate ori am ocazia. Am pregatit muschiuletii de porc curatandu-i de pielite si apoi i-am taiat in bucati de aproximativ 3 cm latime.
  2. Am condimentat bucatile de muschiulet cu o lingurita turmenic, o lingurita boia si jumatate de lingurita sare, o lingurita scortisoara, putina pudra de piri piri si i-am lasat cateva minute sa se marineze, timp in care m-am ocupat de cartofi. Am tapetat cu ulei tava de briose (daca aveti un aluat foietaj la indemana il puteti folosi ca suport pentru trandafirii din cartofi).
  3. Am curatat aproximativ 1 kg de cartofi noi si i-am dat pe razatoare obtinand felii foarte subtiri. Am pus peste ei o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de boia dulce si una de turmenic, Dupa aproximativ 5 minute cartofii au lasat foarte multa apa pe care am scurs-o si am luat apoi felii de cartofi pe care le-am asezat usor suprapuse intr-un sir de aproximativ 25 cm. Incepand de la un capat am rulat usor sirul de cartofi pana la celalalt capat si am obtinut un trandafir, pe care l-am asezat in tava de briose tapetata cu ulei.
  4. Am continuat pana cand am terminat toti cartofii (mi-au iesit 9 trandafiri) i-am stropit deasupra cu putin ulei de masline si i-am dat la cuptor pentru 25 minute, pana s-au rumenit frumos pe margni iar in mijloc s-au inmuiat.
  5. Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline si un catel de usturoi usor zdrobit, am lasat usturoiul cat sa aromatizeze uleiul si apoi l-am scos. Am pus in uleiul incins bucati de muschiulet pe care le-am rumenit pe toate partile, apoi le-am transferat intr-o tava alaturi de cateva bucatele de unt si le-am dat la cuptor pentru a se patrunde. Am obtinut o masa gustoasa si cu un aspect inedit de care ne-am bucurat intr-o dupa amiaza de sambata 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *