Weekendul asta mi-am cam facut de cap cu numarul de calorii, dar pentru ca nu mereu se intampla asta, zic ca nu e o asa mare problema mai ales ca burticile noastre au fost tare fericite dupa acest pranz 🙂
Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta!

Muschi de porc umplut cu ciuperci, reteta mea de weekend
Portii | Timp de preparare |
4 persoane | 20 minute |
Timp de gatire | Timp de asteptare |
40 minute | 10 minute |
|
|
![]() |
Muschi de porc umplut cu ciuperci, reteta mea de weekend
|
Ingrediente
- 1 buc muschi porc
- 500 gr ciuperci
- 250 gr brocoli
- 100 ml smantana lichida
- 1 buc ou
- 1 buc usturoi
- 1 lingura sos hoisin
- 2 linguri sos soia
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 1/2 lingurita boia afumata
- 2 buc frunze lime uscate
- 1/2 lingurita piper alb
- 2 linguri ulei masline
- 2 gr sare
- 200 gr branza haloumi
- 1/2 buc lime
Portii: persoane
Etape
- Am marinat cu 12 ore inainte muschiul de porc in sos de soia, l-am lasat la frigider pana a 2-a zi.
- O parte din ciuperci le-am gatit la aburi alaturi de cateva buchetele de brocoli, asezonate cu putina sare si 2 frunze de lime uscate pentru aroma.
- Am taiat muschiul pe lung, cat sa se deschida ca o carte, adica nu de tot, l-am intins bine cu sucitorul si l-am uns cu o lingurita de sos hoisin si am presarat peste el 1/2 lingurita cimbru uscat.
- Cateva ciuperci,aproximativ 10 buc le-am tocat marunt la blender impreuna cu 1 catel de usturoi. Le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu 1/2 lingurita cimbru uscat, ghimbir macinat, un ou, un praf de sare, 1/2 lingurita piper alb, boia afumata.
- Odata omogenizata umplutura am intins-o peste musciul de porc.
- Am impachetat apoi muschiul de porc cu grija sa nu curga umplutura si l-am inchis cu cateva scobitori. Umplutura ramasa am folosit-o mai tarziu 🙂
- Am tras muschiul de porc la tigaie si apoi l-am bagat 30 minute al cuptor pentru a se gati uniform. Dupa ce au fost gata legumele la aburi, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline, un praf de sare si le-am tras un minut la tigaie cat sa isi ia aroma de la uleiul de masline, am adaugat peste ele si o parte (1 lingura) din umplutura de la muschi care mi-a ramas. Dupa ce am stins focul si tigaia era inca calda, am adaugat smantana de gatit, am amestecat bine si am dat deoparte legumele.
- Pentru ca imi era tare pofta si pentru ca vroiam sa imi amintesc de concediul frumos din Thassos, am pus la gratar si cateva felii de branza Haloumi pe care le-am servit langa legume si muschi, asezonate cu zeama de lime si ulei de masline.
Notitele retetei
Branza Haloumi nu este absolut necesara in aceasta reteta, eu am folosit-o pentru ca ne place tare mult si pentru ca nu mai mancasem de mult. Daca vreti totusi sa o folositi, o puteti gasi la Carrefour, la raftul de branzeturi, poate si prin alte supermarketuri, dar eu acolo am gasit-o.
Pofta mare!
Creat deWP Ultimate Recipe
Pingback: Muschi de porc umplut cu ciuperci | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…
O retea foarte buna! Ms
Multumesc frumos! Ma bucur daca iti place 🙂