Muschi de porc umplut cu arahide si piure de fasole alba

De catre   august 17, 2013
1 vote

bunatati 035bunatati 033bunatati 029bunatati 036

Astazi parca mai mult ca oricand imaginatia mea a fost infloritoare 🙂

Scosesem muschiul de porc de ieri din congelator dar…ca de obicei nu stiam ce voi face cu el,aveam mai multe idei in minte si parca niciuna coerenta dar astazi cand am intrat in bucatarie deja totul era limpede si stiam exact ce arome vreau sa am azi in farfurie. 🙂 Se pare ca si de data asta ideile mele au fost pe placul papilelor noastre gustative si finalul din farfurie ne-a placut mult.

Am folosit:

400 gr aluat foietaj

1 muschiulet de porc pestisor

sumac,susan negru

arahide,fulgi de ardei iuti,

curry,cocktail Pina colada

1 kiwi,1 lingurita mustar Dijon

1 lingurita hrean,

1 lingurita pasta de masline

1 lingurita sos de arahide

Pentru garnitura:

1 conserva fasole alba

6 catei de usturoi

boia,ulei de masline

Muschiul de porc l-am taiat pe lungime insa nu de tot,doar atat cat sa se desfaca ca si o carte :), l-am batut apoi putin cu ciocanul de carne pentru a-l uniformiza,am presarat pe el curry si l-am lasat sa se odihneasca putin. In blender am pus putin sumac,susan negru,curry,fulgi de ardei iute si o mana buna de arahide neprajite si nesarate si am macinat bine toate acestea,apoi le-am rasturnat intr-un castronel si am turnat peste ele cam 50 ml Pina Colada si am amestecat bine s-a format asa ca o pasta.

Peste muschi am pus kiwi taiat felii,apoi pasta de arahide,am inchis muschiul cu 3 scobitori,apoi l-am asezat pe o farfurie. Intr-un alt castron am amestecat mustarul cu pasta de masline,sosul de arahide si hreanul,apoi aceasta pasta obtinuta am asezat-o pe o folie de aluminiu am pus si muschiul de porc,am inchis bine folia la capete si am dat la cuptor cam 35 minute pentru ca muschiul sa se gateasca aproape complet.

Dupa acest timp,am scos muschiul din cuptor,am indepartat folia de aluminiu si scobitorile si am asezat carnea pe aluatul foietaj,l-am rulat si l-am dat iarasi la cuptor pentru a se finaliza si pentru a se coace si aluatul.Eu am procedat asa pentru ca m-am gandit ca muschiul nu s-ar patrunde suficient daca l-as fi pus direct in aluat de la inceput si noi sub nici o forma nu mancam carne facuta mediu…ci doar gatita complet 🙂

Fasolea alba am scurs-o bine de zeama din conserva si am bagat-o la blender cu 2 catei de usturoi,putin piper si am facut o pasta fina din ea.Intr-o tigaita am pus ulei de masline,retul de usturoi taiat marunt si putina boia si am lasat sa se prajeasca putin.

Am servit apoi muschiul de porc pe pat de piure de fasole alba cu usturoi prajit.Foarte bun a fost,as recomanda sa incercati aceasta reteta dar intr-o zi in care aveti mai mult timp pentru ca a durat ceva toata prepararea ei.

Pofta mare!

bunatati 035

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.