Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si brocoli

De catre   iunie 2, 2013
1 vote

weekend iunie 007weekend iunie 011 weekend iunie 009 weekend iunie 002

Eu una abia astept weekendul sa ma delectez si sa ma joc in bucatarie cu ingredientele aflate prin casa…uneori mai fac si achizitii noi si mai incerc si retete nescrise inca 🙂 sau „fur” idei din retetele vazute la TV pe care le adaptez dupa gustul si imaginatia mea. Asa a fost si de data aceasta ,aveam 2 muschiuleti pestisori cum le spun eu in frigider si pentru ca  muschi umplut abia facusem nu de mult,am zis sa incerc ceva nou. Fusesem la cumparaturi in una din zile,inainte de weekend si am gasit in Selgros mango copt si bun ,l-am luat initial doar pentru ca nu prea gasesc mango gata copt in magazin, de obicei el se coace la mine acasa 🙂 si pana sambata mi-a venit ideea asta cu muschiul de porc caruia i-am facut un delicios sos de mango.

Am folosit:

2 muschiuleti de porc

1 mango

5 cm ghimbir

3 catei usturoi

sos soia,curry,ienibahar,scortisoara

alune de padure sfaramante (am gasit la Lidl gata sfaramate)

1 buchetel de brocoli

Muschiuletii dupa ce i-am spalat si uscat bine i-am pus intr-un castron si i-am imbaiat cu sos soia,curry,scortisoara si ienibahar si i-am lasat acolo cam 35-40 minute. Separat am curatat mango (1 buc) l-am taiat cubulete nu foarte mici,am taiat si 2 catei de usturoi si 5 cm radacina de ghimbir si le-am bagat toate la blender pana s-a format o pasta cu o culoare foarte frumoasa. Acest amestec l-am pus apoi intr-o craticioara cu putin ulei de masline, l-am lasat sa fiarba putin apoi am adaugat pentru o aroma deosebita o lingurita apa de flori de portocal si la sfarsit o manuta de zahar(pentru a echilibra aromele) pe care l-am lasat sa se topeasca.Asta a fost tot,simplu si extrem de aromat.

Dupa ce s-au marinat muschiuletii,i-am scurs putin de marinata in care au stat,pe o foaie de copt FINO,am presarat alune de padure sfaramate,am pus acolo muschiuletii si i-am imbracat in alunele tocate si apoi i-am pus in tava de copt. In tava am adaugat si marinata in care au stat muschii si putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Tava eu am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru ca muschiuletii sa se patrunda foarte bine. Cu 10 minute inainte de a opri focul am luat folia de aluminiu de pe tava pentru a se forma o crusta frumoasa si apetisanta.

Brocoli l-am opait 5  minute in apa cu sare si apoi l-am sotat intr-o tigaie pe aragaz cu ulei de masline si un catel de usturoi tocat marunt.

Poate suna pompos reteta ca sunt mai multi pasi dar sa nu va speriati de asta pentru ca totul se face simplu si relativ rapid si apoi la cate laude a primit mancarea…credeti-ma ca merita efortul 🙂

Pofta mare!

weekend iunie 011

12 Comentarii despre “Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si brocoli

        1. danaszocs

          🙂 asa cum poate ai vazut mie imi plac aromele mai…tari ca sa zic asa si in general mancarea cu gust, ce fac eu aici nu e nici traditional si multe ingrediente sunt diferite de ce am mancat in copilarie dar…finalul este mereu gustos si m-as bucura sa iti placa 🙂

          1. pitici, dar voinici

            eu mereu incerc ceva nou, dar nu acasa pentru ca imi e teama sa nu gresesc proportiile ori sa nu aibe succes la pitici
            cand mergem la restaurant testez cate ceva
            acum am vazut la tine ca se pot face si acasa, fara greutati asa ca incep sa prind curaj

          2. danaszocs

            Noi…nu mai mancam de mult la restaurant…de cand cu creatiile astea ale mele..nici macar al meu care era mare amator de restaurant nu mai mananca ,spune ca mancarea de la restaurant nu are gust 🙂 eu nu pot fi decat mandra de asta 🙂

          3. danaszocs

            eu insa…sper sa iti placa. Ca idee daca vreun ingredient din lista pe care o vei alege nu e pe gustul tau, nu il pune pentru ca nu se intampla absolut nimic…eu asa procedez cand mai vad ceva pe la TV si ma tenteaza,adaptez la gustul meu 🙂

          4. dana Autorul articolului

            sigur ca nu…daca e ceva cu ceapa,si tie nu iti place …nu pui…e un exemplu.Scuze ca raspund asa tarziu, dar azi s-a lucrat la blog ca ma mut de pe wordpress.com pe papabundetot.ro…acolo o sa ma gasesti zilele urmatoare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.