Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

De catre   iunie 22, 2013
1 vote

iunie 009iunie 002 iunie 004 iunie 003

Noroc cu emisiunile astea culinare ca ma mai inspir si eu pentru mancaruri rapide si delicioase.De la Jamie Oliver am invatat printre altele ca atunci cand te grabesti dar totusi vrei sa pui pe masa ceva bun din ingrediente proaspete e bine sa le bagi la blender pentru ca mai apoi se vor gati rapid,iar in cazul carnii sa o tai bucati mai mici.De aici am plecat si eu cu aceasta reteta si avand un muschi de porc caruia in mod normal ii lua ceva vreme sa se patrunda,l-am taiat bucati de 3-4 cm si l-am gatit asa.

Am folosit;

1 muschiulet de porc

sos teriyaki

pasta de curry

rosii uscate

2 catei usturoi

paste barilla

ciuperci brune

fulgi de ardei iute

curry praf,

susan,

miere,

200 ml gran cucina

Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un  castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos teriyaki. Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat  ciupercile,mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry,2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.

Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic. Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.

Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste,pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,in cazul meu 10 min. Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender,l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote,am adaugat apoi gran cucina,am pus apoi pastele fierte,am amestecat si gata.

Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon 🙂 si bucatile de muschiulet caramelizat.Bun,bun,bun si rapid.

Pofta mare!

iunie 009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.