Mucenici cu cardamon :)

De catre   martie 8, 2014
1 vote

??????????  ??????????   ??????????   ??????????

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici,totusi,m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat,am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasii de pe bucataras.ro,nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete,dar,in stilul meu mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza.

Am folosit:

1,2 kg faina

2 plicuri drojdie uscata

150 gr zahar

3 oua+1 ou pentru uns

60 ml ulei

un praf de sare

500 ml lapte

1 lingurita anason macinat

1 lingurita cuisoare macinate

3 plicuri zahar vanilat

esenta de vanilie

nuca macinata

Pentru sirop:

200 ml apa

200 gr zahar

5 pastai de cardamon

scortisoara

Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc,unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie ,cuisoare si anason macinat.Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar,lapte si faina,am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca,apoi am adaugat-o peste faina,am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini,apoi l-am lasat 1 ora la dospit.

Siropul: Am pus intr-o craticioara apa,zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamon si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.

Dupa ce aluatul a dospit,am intins putina faina pe blatul de lucru,am rupt bucati din aluat,pe care le-am intins usor,am pus putina nuca macinata in mijloc,apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas,pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8.Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt,i-am mai lasat sa creasca putin,apoi i-am uns cu ou,i-am introdus in cuptor pentru 10 minute,am scos apoi tava,am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit fruos.

Optional,dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.

Pofta mare!

??????????

6 Comentarii despre “Mucenici cu cardamon :)

    1. dana Autorul articolului

      Ma bucur daca iti plac Dia…ee nu puteam lasa reteta originala ca …nu mai eram eu 🙂
      te puuuuppp!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns la Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.