Midii cu taitei chinezesti

De catre   iulie 27, 2013
1 vote

mancarici 017mancarici 014 mancarici 013 mancarici 015

Am mai spus si repet ca noua tare ne mai plac aceste mici vietati ­čÖé si de cate ori am ocazia nu evit sa le gatesc dar si sa le mananc cu mare placere,si cum pui si porc am tot facut in ultima vreme am zis sa mai schimbam putin meniul cu ceva deosebit,cel putin pentru noi.Daca la toate astea mai adaug ca sunt si foarte gustoase dar se si gatesc extrem de repede comparativ cu alte preparate…mai ca iarasi mi se face foame

Am folosit:

600 gr carne de midii

3 catei usturoi

50 ml vin rose de tara (alb nu aveam)

zeama de la o jumatate de lamaie

capere,curry,sos soia

taitei chinezesti cu ou

amestec de legume chinezesti

ulei de masline si ulei de susan

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul la foc. Am scurs apoi printr-o sita legumele si taiteii,am clatit cu apa rece si am pus intr-un castron.Am adaugat putin ulei de susan pentru aroma lui deosebita care mie imi place tare mult.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus usturoiul tocat marunt si l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi curry,si sos de soia mai apoi am pus caperele si midiile spalate bine de tot si am lasat la foc am adaugat si vinul peste midii si zeama de lamaie  si am lasat tigaia pe foc cam 5-7 minute.

Am servit apoi midiile pe pat de taitei chinezesti cu legume. O nebunie de mancare. ­čÖé

Pofta mare!

mancarici-0171

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *