Midii cu paste si ciuperci

De catre   martie 2, 2014
0 votes

????????????????????????????????????????

Cred ca am mai spus,insa…nu ma deranjeaza sa repet faptul ca midiile,crevetii si inca cateva alimente sunt ceea ce as putea manca zi de zi fara sa ma plictisesc sau sa imi diaplaca vreodata.Desi nu pot spune ca sunt o mare gurmanda,eu mananc destul de putin,am cateva alimente pe care le mananc cu mare drag si midiile cu siguranta sunt printre ele ­čÖé

Este si un preparat usor,care poate fi gatit de orice persoana chiar si de cei mai putin experminetati.

Am folosit pentru midii:

500 gr carne de midii

1 catel de usturoi

1 cana vin rose

zeama de la jumatate de lamaie

sare roz de Himalaya

ulei

Pentru paste:

400 gr paste Barilla

sare

1 catel de usturoi

turmenic,harissa

500 gr ciuperci proaspete

ulei

coriandru verde uscat

400 ml smantana

Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul.

Pastele: am pus o oala mare cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca,am adaugat pastele pe care le-am fiert cu aproximativ 1 minut si jumatate mai putin decat era indicat pe ambalaj,apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am adaugat usturoiul taiat marunt,harissa,turmenicul,putina sare si apoi ciupercile pe care le-am lasat la foc mediu sa se gateasca bine.Dupa ce ciupercile s-au gatit am adaugat peste ele pastele scurse de apa si 400 ml smantana,am amestecat usor si la final am adaugat o mana de coriandru verde uscat.

Am servit pastele cu ciuperci cu delicioasa carne de midii gatite in vin…un deliciu,garantat!

Pofta mare!

??????????

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *