Melcisori cu gem de merisoare si nuca

De catre   ianuarie 7, 2014
1 vote

???????????????????? ?????????? ??????????

Pentru ca azi e ultima mea zi de concediu,am zis sa ii mai rasfat pe cei dragi cu cateva bunatati,deoarece,de maine merg la munca si nu voi mai avea atat de mult timp pe cat mi-as dori sa mai fac asta dar si sa petrec atat timp prin bucatarie.Asa ca dupa un chec aperitiv,am facut si ceva dulce ca sa fie masa completa 🙂

Am folosit pentru aluat:

1 kg faina

2 plicuri drojdie uscata

4 linguri zahar

500 ml lapte

2 oua+1 ou pentru uns aluatul

4 linguri ulei

un praf de sare

esenta vanilie

2 plicuri zahar vanilat

cuisoare macinate,scortisoara

Pentru umplutura:

gem de merisoare (facut in casa din 250 gr merisoare uscate 150 ml apa si 150 gr zahar brun,dupa ce au fiert bine le-am zdrobit cu blenderul)

200 gr nuca macinata.

Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10 minute la loc cald pt a dospi.

Dupa ce maiaua a dospit,am adaugat-o in castronul mare peste faina,am pus si cele 2 oua,uleiul si am adaugat o parte din lapte,apoi am trecut la framantat cu mana,pana am incorporat tot  laptele si pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana aproximativ 15 minute pentru ca am vrut melcisori pufosi,dar nu este nevoie sa il framantati chiar atat de mult.

Am lasat apoi aluatul la loc cald pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand si-a triplat volumul. Dupa ce aluatul a dospit,am uns masa de lucru cu ulei,am impartit aluatul in 4 parti intinzand cu sucitorul fiecare bucata in parte.Am intins din aluat o foaie de aproximativ 10 mm,peste ea am pus gem de merisoare si apoi am presarat nuca macinata.Am rulat apoi bucata de aluat ca pe o rulada si am taiat felii de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat pe rand in tava de copt tapetata cu hartie.Le-am mai lasat 10 min sa dospeasca si in tava,apoi am uns melcisorii cu ou si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au copt.

La final i-am pudrat cu zahar pudra vanilat,insa daca vi se pare prea dulce,puteti sari aceasta etapa 🙂

Pofta mare!

??????????

3 Comentarii despre “Melcisori cu gem de merisoare si nuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.