Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete, ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.
Am folosit:
1/2 kg fasole verde
300 gr pulpa de porc
200 gr costita afumata porc
1 ceapa alba
3 catei usturoi
curry,
boia dulce,
foi dafin,
sare
amidon pt a ingosa sosul.
Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita.
Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua, curry si cateva foi de dafin (2-3 ).
Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea, atat cea proaspata cat si afumatura, am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca, apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.
Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde, am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert. Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte, am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).
La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.
A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.
Pofta mare!
Astazi voi pregati si eu mancare de fasole verde 😉 numai ca voi pune piept de pui in loc de carnita de porc.
Bravo fetita! Daca faci dupa reteta mea,si inlocuiesti doar carnita,sa imi spui daca iti va placea 🙂
Puup!!