Linte verde cu carne de porc

De catre   iulie 27, 2013
1 vote

mancarici 025mancarici 004 mancarici 005 mancarici 006

De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei.Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte,cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.

Am folosit:

500 gr linte verde

400 gr pulpa de porc

slanina afumata (din Ardeal pt ca e cea mai buna)

5 felii carnat chorizo

boia,foi de dafin,curry

3 morcovi

2 cepe albe,3-4 catei usturoi

2 cuburi concentrat de pui

Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.

Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul,apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin,curry,boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.

Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.

Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura 🙂 o bunatate!

Pofta mare!

mancarici 025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.