Jeleu de prune

De catre   iulie 14, 2013
1 vote

samb 003samb 034 samb 033 samb 002

Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare.Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste  cu prune,m-am gandit sa fac un jeleu.

Am folosit;

500 gr prune

200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)

3 pliculete zahar vanilat

50-60 ml apa.

4 foi gelatina

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu :). Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj),am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.

Pofta mare!

samb 003

6 Comentarii despre “Jeleu de prune

  1. Diana

    Mai bine ca n-au fost prunel pe gustul tau si n-ai mai pierdut timpul cu galustele alea care n-au niciun gust (este doar parerea mea):))

  2. Adriana

    Uau !!! Cred ca e foarte gustos,mai ales culoarea ma innebuneste.Bravo fetita 😉 Pup !!!

  3. ParTh

    that’s rlaley rlaley cool. it looks like the ink was pressed into the paper or something.also, i think you should make some art with the greasy paper from the gallery and the other experiments.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.