Jeleu de pepene galben cu zmeura

De catre   iulie 21, 2015
1 vote

Am inceput cu o serie de jeleuri, pe care va recomand si voua sa le incercati in zilele caniculare. Durata de executie a retetei este foarte scurta si efectul este garantat. ­čÖé

Jeleu de pepene galben cu zmeura
Print Recipe
Jeleu de pepene galben cu zmeura, este o reteta tare simpla, racoroasa sigustoasa pe care o puteti pregati in 20 minute cu minim de efort. Partea buna este ca e si 100% natural, pentru ca am ales sa folosesc pudra agar agar pentru a inchega jeleul.
Portii Timp de preparare
2 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
2 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Jeleu de pepene galben cu zmeura
Print Recipe
Jeleu de pepene galben cu zmeura, este o reteta tare simpla, racoroasa sigustoasa pe care o puteti pregati in 20 minute cu minim de efort. Partea buna este ca e si 100% natural, pentru ca am ales sa folosesc pudra agar agar pentru a inchega jeleul.
Portii Timp de preparare
2 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
2 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am spalat si curatat pepenele de coaja, apoi l-am taiat in cuburi si l-am blenduit pentru a se zdrobi.
  2. Am pus la foc 400 ml apa in care am adaugat 0,5 gr fire de sofran (pentru un plus de culoare),coaja de la o lamaie si zeama si 2 lingurite (7 gr) pudra agar agar si am lasat sa fiarba 5 minute.
  3. Dupa ce apa a fiert, am strecurat-o peste pepenele zdrobit cu blenderul.Am adaugat apoi peste penene si 3 linguri de miere de salcam si am amestecat bine.
  4. Dupa ce amestecul a fost facut,am luat o tava si am tapetat-o cu folie alimentara, apoi am adaugat pepenele in ea si din loc in loc am pus zmeura pentru aroma dar si pentru un aspect mai deosebit, apoi am dat tava la frigider sa se inchege, pentru aproximativ 1 ora.
  5. Dupa ce jeleul s-a inchegat, l-am taiat cubulete si l-am servit la pahar. Desi pudra agar agar este foarte eficienta, pepenele are totusi un continut foarte mare de apa, asa ca sa nu va speriati dar jeleul va fi usor apos , de aceea e bine sa il serviti intr-o cupa sau pahar.
Notitele retetei

Puteti folosi si pepene verde in loc de galben, sau mure, coacaze, agrise in loc de zmeura, in functie de fructele pe care le aveti la indemana sau de ceea ce va place mai mult.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Jeleu de pepene galben cu zmeura

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *