Inghetata cu coacaze negre, visine si miere de salcam

De catre   mai 10, 2015

Inghetata este un deliciu care ne place tuturor indiferent de varsta, de aceea eu incerc sa conving cat mai multa lume ca cea mai buna inghetata este cea preparata in casa, mai ales ca sunt si retete extrem de rapide, cum este cea prezentata acum, mai jos, Inghetata cu coacaze negre, visine si miere de salcam.

Am folosit doar 4 ingrediente pentru o inghetata si ce mi se pare cel mai important este faptul ca stiu exact ce contine inghetata pe care o mananc. Eu am ales sa fac 2 arome, am folosit coacaze negre si visine, in combinatii separate, puteti alege orice alt fruct va e la indemana sau orice va place mai mult, important este sa o faceti voi acasa si sa nu mai mancati inghetata din comert.

Am folosit:

500 gr coacaze negre congelate

500 gr visine fara samburi congelate

750 ml frisca lichida

400 gr iaurt bivoloita (natural)

10 lingurite miere de salcam+tei

Eu am facut 2 arome de inghetata, visine si coacaze negre, asa ca daca faceti o singura aroma impartiti cantitatile de mai sus la 2.

Pentru prima aroma: Am pus in robot 200 gr iaurt, 500 ml frisca lichida si 5 lingurite miere, am amestecat totul foarte bine, iar la urma am adaugat coacazele negre congelate.

Am amestecat pana cand coacazele s-au maruntit, apoi am asezat inghetata in cutii de plastic si am dat-o pentru cateva ore la congelator.

La fel am procedat si in cazul inghetatei cu visine, ingredientele folosite au fost aceleasi si in cantitati similare, doar fructul este diferit.

Exact cam atat dureaza si sa o faceti, cam cat a durat sa cititi reteta.

In acest caz, intrebarea e daca mai merita sa cumparati inghetata despre care nu aveti idee ce contine?

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.