Hamburger

De catre   septembrie 22, 2013
1 vote

de toate 018de toate 014 de toate 015 de toate 023

Atunci cand vreau o mancare mai…fast food 🙂 prefer sa o fac eu acasa pentru ca macar stiu ce contine atat chifteaua de carne cat si sosurile si celelalte ingrediente. Asa ca…m-am distrat intr-o seara dupa o zi grea la munca facand acasa hamburgeri minunati.

Am folosit pentru hamburger:

Chifle rotunde cu susan

300 gr carne macinata (jumatate vita,jumatate porc)

o manuta frunze de busuioc

1 ou

1-2 linguri pesmet

sare,piper

1 ardei iute mai mic

3 catei de usturoi

Carnea am pus-o intr-un castron si am amestecat-o cu ingredientele de mai sus,frunzele de busuioc le-am taiat marunt si le-am adaugat si pe ele.Am format 3 chiftele mai mari de carne pe care le-am aplatizat cu mana sa semene cu cele de la un fast food adevarat 🙂 si apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si le-am prajit pe ambele parti la foc mediu,pana cand s-au patruns bine. Cu restul de carne ramasa am facut chiftele normale pe care le-am mancat a 2-a zi.

Am facut si 2 sosuri ca sa fie hamburgerul complet,primul cu iaurt,menta,scortisoara si cel de-al 2-lea cu iaurt,o lingurita de mustar Dijon,sos soia,curry.

Am curatat si prajit 2 cartofi mai mici (doar cat am avut nevoie pentru cei 3 hamburgeri).

Chifla de paine am taiat-o in 2,am pus pe o parte o lingura de sos cu mustar si curry,o felie de branza,salata iceberg taiata marunt,2 felii subtiri de rosie,cartofi prajiti,chifla de carne,iarasi salata iceberg si partea superioara a chiflei de paine unsa  cu sosul de menta si scortisoara. Desi pare un procedeu alambicat,totusi nu a durat mult prepararea hamburgerului de casa si a fost foarte bun si hranitor pentru o cina rapida.

Pofta mare!

de toate 018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *