Gulas de pui

De catre   septembrie 14, 2013
1 vote

weekcorn 114weekcorn 109 weekcorn 110 weekcorn 101

Se pare ca vremea asta mai racoroasa de afara ma inspira sa revin la origini,in ce priveste gustul preparatelor mele.Gulasul asta e un fel de mancare cu care am crescut,pe care cred ca stiam sa il fac si in perioada in care inca nu mergeam bine in picioare :)) si pe care il ador,mai ales acum ca a venit vremea mai rece si pentru ca de mult nu am mai mancat mancare traditionala,eu fiind adepta unor alte gusturi mai…exotice sa le spun.

Am folosit:

6 pulpe de pui fara os si piele

1/2 carnat afumat de casa

2 cepe albe

1 ceapa rosie

6 catei de usturoi

2-3 foi de dafin

o lingurita chimen

2 linguri boia

ulei de floarea soarelui

1,5 L supa de pui

4 morcovi mai mici

3 ardei iuti

smantana

galuste de faina (2 oua,6 furculite de faina)

Am spalat si taiat in cubulete pulpele de pui si le-am lasat deoparte.

Ceapa am tocat-o marunt si impreuna cu usturoiul le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am lasat acolo pana s-au rumenit usor.Am adaugat apoi 2 linguri generoase de boia si am amestecat bine.Morcovii i-am taiat in 2 pe lungime si apoi felii,carnatul l-am taiat in bucatele mici,ardeiul iute l-am taiat marunt si toate acestea impreuna cu chimenul si dafinul le-am adaugat peste ceapa calita,am lasat 1 minut apoi am adaugat si carnea,am lasat-o sa se caleasca putin apoi am adaugat o parte din supa de pui,cat sa acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic.Pe masura ce apa scadea am mai adaugat supa in asa fel incat carnea sa fie mereu jumatate acoperita de lichid.

Separat am trecut la galuste care sunt delicioase si care se fac si foarte usor.Am pus o oala cu apa si sare la foc,si am lasat-o sa dea in clocot.Intr-o farfurie adanca am batut 2 oua,apoi am adaugat pe rand faina (eu am pus cu furculita) am pus in total pana la final cam 6-7 furculite cu varf de faina alba,se amesteca bine de tot sa nu fie nici o cocoloasa,iar ca si consistenta aluatul de galuste trebuie sa fie nici tare,nici moale.Cu cat aluatul e mai tare cu atat si galustele vor fi mai tari.Eu prefer aluatul ceva mai moale si obtin intotdeauna galuste extrem de pufoase.Dupa ce am finalizat aluatul,am format galustele cu o latura a furculitei si pe rand le-am scufundat in apa care clocotea.Le-am lasat cam 7-8 minute la fiert (se pot taia in jumatate si verifica daca au fiert),apoi le-am strecurat de apa si le-am pus peste gulasul de pui.Am mai adaugat la gulas putina apa din cea in care au fiert galustele si am mai lasat mancarea sa dea un clocot ca si galustele mele sa primeasca gustul delicios al gulasului.
Am servit cu smantana si patrunjel tocat foarte fin.Perfect pentru vremea asta!

Pofta mare!

weekcorn 114

4 Comentarii despre “Gulas de pui

  1. Diana

    Mancarea noastra traditionala … extrem de buna , poate mult mai buna decat vesnicele paste ale broscarilor , chiar si decat numeroasele orezuri ale galbenilor si vecinilor lor , dar cu timpi mari de pregatire …
    Eu sunt incantata de mancarea ro ….

    1. danaszocs

      Nu pot spune ca nu imi place mancarea traditionala,insa cu moderatie si…sa fie facuta de mine sau matusa mea 🙂
      eu fiind mai ciudata la gusturi…:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *