Gulas cu influente Asiatice

De catre   iunie 21, 2015
1 vote

DSCN9848       DSCN9850      DSCN9851      DSCN9866

Gulas cu influente Asiatice este un preparat pe care l-am gandit astazi pentru masa de pranz fiind in mare pana de idei si cu timp limitat deoarece dimineata am fost tare prinsa cu cumparaturile casnice 🙂

Am profitat de bunatatile oferite de Shan’Shi in cadrul Food Bloggers Conference (revin cu un articol si pe aceasta tema cat de curand) si am plecat de la reteta de baza a gulasului cu care am crescut,doar ca, ingredientele adaugate au fost mai mult din zona Asiatica…in rest…e un gulas normal,insa mult mai aromat,intrucat mancarea Romaneasca mie nu imi satisface intru totul papilele gustative.

Am folosit:

500 gr carne de vita

500 gr carne de porc

2 cepe rosii si 5 fire ceapa verde (puteti folosi numai ceapa alba,sau de care aveti)

5 catei usturoi

3 morcovi mici

1 lingurita chimen macinat (se gaseste in orice hypermarket sau pe sit-urile specializate cu condimente)

1 lingura sos Thai Chilisause de la Shan’Shi (ii gasiti in hypermarketuri)

1 lingura pasta de gogosar de casa

boia iute afumata-dupa gust

4 cartofi – taiati cuburi

500 gr ciuperci champignon brune (puteti folosi si albe)

1 lingurita condimente pt wok Shan’Shi

10 fire sparangel (eu il aveam in frigider,nu este obligatoriu sa puneti daca nu aveti)

5 fire menta proaspata

Am curatat si spalat ceapa ,usturoiul,morcovii si le-am tocat marunt,carnea am taiat-o cubulete mici pentru ca sa fiarba mai repede,fiind in pana de timp,ciupercile le-am taiat felii si cartofii cubulete de dimensiunea ciupercilor pentru a fierbe uniform si in acelasi timp.

Intr-o cratita am pus la foc putin ulei,am adaugat ceapa,usturoiul si morcovii si le-am lasat sa se rumeneasca usor,am adaugat apoi pasta de gogosar,sosul ThaiChilisause de la Shan’Shi,boia iute afumata,chimen macinat si am lasat asa 2 minute pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.Am adaugat apoi cubuletele de carne (vita si porc),am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost patrunsa mai bine de jumatate.Dupa ce am verificat cat este de fiarta carnea,am adaugat sparanghelul taiat rondele (Nu schimba cu nimic gustul retetei daca nu aveti sparanghel,eu l-am pus pt ca era deja de cateva zile in frigider si imi parea rau sa se ofileasca),cartofii si ciupercile taiate cubulete si am lasat sa fiarba pana cand s-au patruns foarte bine si intre timp a fiert si carnea complet.Am luat 5 fire de menta proaspata pe care le aveam deja cumparate de la piata,le-am legat cu o ata si le-am adaugat in cratita cu 5 minute inainte de a stinge focul,apoi le-am scos si le-am aruncat.Am vrut doar sa obtin o aroma de fresh,de la acea menta tanara.

O mancare inesenta simpla dar,datorita aromelor adaugate a fost un adevarat rasfat de final de weekend 🙂

Pofta Mare!

DSCN9866

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *