Gogosi rapide face toata lumea, insa eu le-am visat azi noapte alaturi de un delicios sos de vanilie, asa ca dis de dimineata am plecat sa procur cele necesare pentru ca visul meu sa devina realitate.
Si pentru ca mi-am dorit ca sosul sa fie identic cu cel din vis, l-am facut cu pastaie de vanilie, un deliciu interzis seara si in general.
Am folosit pentru gogosi:
3 oua intregi + 2 albusuri
400 gr iaurt
600 gr faina
2 plicuri praf de copt
esenta vanilie
2 linguri zahar
Pentru sos:
2 galbenusuri
200 ml lapte
1 pastaie de vanilie
3 linguri zahar
Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina, praful de copt, am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si cam asta e aluatul pentru gogosi.
Am incins bine ulei intr-o cratita si cu ajutorul unei linguri am pus aluat formand gogosile. Le-am prajit la foc mediu spre mic pentru a se patrunde bine la mijloc, iar la final le-am scurs bine si le-am presarat cu zahar pudra.
Pentru sos am pus galbenusurile (2) intr-un castron metalic, am pus peste ele semintele din pastaia de vanilie, zahar si am amestecat bine pana cand zaharul aproape s-a topit, apoi am pus castronul la baie de aburi, am adaugat laptele si am amestecat pana cand sosul s-a ingrosat, aproximativ 15-20 minute.
Am dat apoi sosul la racit si l-am servit cu pufoasele gogsi rapide…tare bun!! 🙂
Pofta mare!
5*
Te pup scumpo!
Esti bine?
Daaaaaaaa , se poate spune ca-s bine , dar mult prea ocupata , Danuta draga
Asta nu e chiar rau cred…bine ca esti bine…restul se rezolva de la sine in timp!
Puuup,sa ai grija de tine!
Sosul este simplu si gustos.
Daca il incerci…astept sa imi spui daca e pe gustul tau 🙂
Iar am dat peste reteta ta , iar mi s-a facut pofta se dododsi 🙂 azi am praji RIGO JANCSI , asa ca nu mai fac si gogosi si asa abia respir , atat is de racita :(:(
Ce mai faci Danuta ?
Buna scumpico! Cam rar pe la mine de la o vreme…si eu am fost fff racita,inca mai trag dar sunt aproape refacuta. Sanatatevmulta iti doresc!! Puuup