Gogosi rapide cu iaurt

De catre   mai 11, 2014
2 votes

gogosi 008   gogosi 001  gogosi 002  gogosi 005

Imi era pofta de ceva dulce,rapid si bun si cand colo…descopar ca nu eram singura:)) Cristina Rusu,facuse deja tot de pofta de dulce niste gogosi rapide si extrem de bune,dar pana sa imi scrie si mie reteta minunatiilor ei…eu am mai cautat pe internet asa ca a rezultat o combinatie de mai multe retete si cu influente personale,ca de obicei 🙂 a,si sa nu uit…eu am facut de 2 ori reteta de mai jos,pentru ca sunt atat de bune incat primele s-au mancat absolut imediat  🙂

Am folosit:

400 gr iaurt 0% grasimi

4 oua

3 plicuri zahar vanilat

1 lingurita scortisoara

1 lingurita anason macinat

600 gr faina

2 plicuri praf de copt

un praf de sare

ulei pentru prajit

Pentru ca tot am primit de ziua mea robotul pe care mi-l doream,acum il pun la treaba ori de cate ori am ocazia,dar aceasta reteta este atat de simpla incat se poate face si la mana daca nu aveti robot.

Am pus in robot ouale,zaharul,anasonul,scortisoara si le-am amestecat bine,apoi am adaugat iaurtul,am mai amestecat putin si la urma faina amestecata cu praful de copt.Am omogenizat compozitia si asta e tot.
Am incins ulei intr-o cratita,cand uleiul a fost bine incins,am inmuiat o lingura in ulei si apoi am luat cu ea din aluat si l-am pus la prajit,l-am prajit bine pe ambele parti si apoi am scos gogosile intr-un castron in care am pus prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Le-am pudrat cu zahar pudra cu aroma de vanilie si…le-am si mancat,dar am repetat operatiunea cu o a doua portie care inca asteapta sa fie mancata :))

Un dulce extrem de simplu,ieftin si rapid pe care va recomand sa il incercati.

Pofta mare!

gogosi 008

 

2 Comentarii despre “Gogosi rapide cu iaurt

  1. Melinte Daniela

    Sunt delicioase . Sunt ” gogosi cu coada ” asa zice fiica mea 🙂

    1. dana Autorul articolului

      ha ha draguta denumire! E prima data cand fac si eu dar am facut de 2 ori portie dubla :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.