Friptura de strut pe pat de baby spanac si „flori” de conopida cu turmenic

De catre   octombrie 22, 2016
2 votes

Desi sunt o persoana destul de dificil de multumit atunci cand vine vorba de mancare, cand am primit propunerea de la http://www.buzzstore.ro/ de a experimenta carnea de strut, am fost foarte entuziasmata si curioasa in acelasi timp si abia asteptam sa o primesc si sa o gust.

Mi-a placut foarte tare prezentarea produsului, dar si modul in care arata carnea efectiv. O carne slaba, curata, taiata frumos, ce sa mai…se vedea ca cineva chiar se ocupa de ea cu pasiune.

Despre gust…cel mai bine cred ca este sa incercati, are culoarea si textura apropiata de cea a carnii de vita, este aromata si placuta la gust si in plus de asta este si foarte sanatoasa, are un continut scazut in grasimi, colesterol si este foarte bogata in proteine.

Una peste alta, o experienta frumoasa, careia ma bucur ca i-am dat curs, am profitat de acest eveniment si am organizat un pranz in familie, alaturi de parinti, care spre surprinderea mea (data fiind varsta la care oamenii nu mai sunt asa aventurieri) au fost si ei foarte incantati de carnea de strut.

#buzzstore

#buzzgourmetdestrut

Friptura de strut pe pat de baby spanac si "flori" de conopida cu turmenic
Print Recipe
Friptura de strut pe pat de baby spanac si "flori" de conopida cu turmenic
Portii Timp de preparare
4 persoane 12-15 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 12-15 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Friptura de strut pe pat de baby spanac si "flori" de conopida cu turmenic
Print Recipe
Friptura de strut pe pat de baby spanac si "flori" de conopida cu turmenic
Portii Timp de preparare
4 persoane 12-15 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 12-15 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 10 minute
Ingrediente
Marinata strut
Garnitura
Portii: persoane
Etape
  1. Carnea de strut am pus-o in marinata cu o seara inainte de a o gati. Am spalat-o bine si am uscat-o cu un prosop de hartie, apoi intr-o punga am adaugat ingredientele pentru marinata (ulei de masline, turmenic, sos de soia, boia afumata, chimen macinat), am amestecat totul bine pentru a acoperi cu marinata toate bucatile de carne, apoi am dat-o la frigider aproximativ 12-15 ore, pana a 2-a zi.
  2. In ziua gatirii, am scos cu o ora inainte de a pregati carnea de strut din frigider, apoi am portionat-o in bucati potrivite si am pus-o 3-4 minute pe gratar (tigaie grill), dupa ce s-a rumenit frumos pe ambele parti, am bagat-o la cuptor inca 5 minute inainte de a o servi.
  3. Am pus o oala cu apa la foc si cu ajutorul steamer-ului (adus personal din China), am pregatit la abur, partial, conopida portionata in buchetele potrivite ca si marime. Am tocat 2 hasme marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 25 gr unt si o lingura de ulei de masline, am adaugat turmenic si sare si dupa ce hasmele s-au gatit, am pus conopida luata din steamer si am lasat-o sa se imbine cu aromele, apoi, dat-o 10 minute la cuptor.
  4. Am tocat marunt inca o hasma, am pus-o in tigaie impreuna cu unt si putin ulei, apoi am adaugat frunzele de baby spanac spalate si uscate bine pe care le-am gatit 2-3 minute.
  5. La final, cu toate elementele pregatite, am servit friptura de strut pe pat de baby spanc, alaturi de " flori" de conopida cu turmenic.
Notitele retetei

Pofta mare!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *