Friptura de porc cu ciuperci si cuscus

De catre   iunie 15, 2014
1 vote

DSCN7258     DSCN7244   DSCN7237   DSCN7253

Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz.E un preparat extrem de simplu,se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

Am folosit pentru friptura:

5 felii carne de porc

sos de peste

otet de orez

ulei de porumb

1 catel de usturoi

ulei de masline

2 linguri de vin alb

Pentru ciuperci:

1 kg ciuperci proaspete

ulei de masline

sare,chilly,busuioc

Pentru cuscus:

o masura cuscus

1 si 1/2 masuri apa

sare

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni,am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au  gatit complet.

Ciupercile le-am curatat si spalat,apoi le-am taiat in bucati mai mici,le-am asezat intr-o cratita,am pus peste ele ulei de masline,putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.Au lasat foarte multa apa,asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate.Dupa ce am stins focul,am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.

Cuscus-ul,l-am pus intr-un castron,peste el am pus apa clocotita cu sare,cat sa il acopere si inca putin peste,am acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.Dupa ce toata apa a fost absorbita,am amestecat bine si asta a fost tot.

A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa 🙂

Pofta mare!

DSCN7258

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.