Friptura de miel

De catre   mai 5, 2013

Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin, la fel am procedat si la mielul de Paste, dupa o reteta postata la categoria „Baituri pentru carne”, am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel, pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea). Avem nevoie de 8-900 ml apa rece, 100-150 ml otet de vin, o sticla de 750 cl vin alb demisec, boabe de piper, ienibahar, 3-4 frunze de dafin, usturoi 3-4 catei taiati felii, cateva felii de ceapa alba, zeama de la o lamaie, sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma). Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca, ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat, am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate, apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat, am incercat daca este facuta cu un varf de cutit, daca lichidul care se scurge este transparent, inseamna ca este gata si poate fi servita, daca nu o mai lasam. Am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.