Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin

De catre   august 4, 2013
1 vote

august 4 018august 4 015august 4 013august 4 011

De obicei nu imi place sa reproduc intocmai o reteta pentru ca mereu simt nevoia ca reteta sa poarte amprenta mea insa,in acest weekend am facut 2 deserturi (acesta este unul dintre ele) la care am respectat retetele fara sa schimb ceva…ma rog nu semnificativ caci am adaugat de la mine esenta de portocale 🙂 Uitandu-ma mereu la emisiuni culinare am descoperit un Chef pe numele lui James Martin care gateste atat feluri principale cat si deserturi,si mi-am notat odata aceasta reteta a lui,careia el ii spunea Fondant de ciocolata.Cautand mai apoi pe prietenul Google am vazut ca acestui desert i se mai spune si Sufleu de ciocolata sau…mai pretentios Moelleux au chocolat si m-am gandit sa incerc si eu…a fost intr-adevar un desert rafinat dar pe care nu l-as face mereu…

Am folosit:

200 gr cioclata amaruie 70%

200 gr unt

300 gr zahar

6 oua

100 gr faina

esenta de portocale

putin pesmet pentru tapetat formele

Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale,apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor,am adaugat apoi faina si am mixat pana cand aceasta s-a incorporat bine.
Am incalzit in prealabil cuptorul pentru a fi pregatit din timp pentru deliciosul meu desert cu ciocolata.

In 12 forme de briose (din aluminiu) am pus cate putin ulei si am tapetat cu pesmet apoi le-am umplut cam trei sferturi cu aluatul meu si le-am introdus in cuptor pentru 10 minute.

Dupa ce timpul a expirat,le-am verificat marginile si erau intarite,asa ca am considerat ca e gata desertul meu ciocolatiu.

Am scos cu grija fondantul din forma si am servit cu cateva bucati de zmeura alaturi si menta pentru decor.

Pofta mare!

august 4 018

2 Comentarii despre “Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.