Fasole cu legume si porc la tava

De catre   noiembrie 30, 2014
1 vote

DSCN8650     DSCN8635     DSCN8624    DSCN8628

Eh si daca maine tot e mare sarbatoare mare si toti romanii mananca fasole,nu puteam eu sa fac nota discordanta,asa ca m-am conformat calendarului si am pregatit o fasole in stilul meu,pe gustul meu,aromata si buna,acompaniata de o bucata zdravana de porc la cuptor,fraged,bun si aromat.In aceasta reteta spre deosebire de altele,am incercat ca atat in garnitura cat si la carne sa pastrez cam aceleasi arome,si nu a fost rau deloc 🙂 Pentru ca nu am vrut sa ma prinda 1 decembrie langa aragaz,am folosit fasole din conserva,gata fiarta 🙂

Am folosit pentru friptura:

6 felii sanatoase de pulpa porc

sos soia

crema de otet balsamic

chilly pudra

scortisoara

1 morcov

1 catel usturoi

ghimbir marinat

1 foaie de dain

chimen macinat

pasta de curry

Pentru garnitura:

500 gr boabe fasole rosie

250 gr boabe fasole alba

100 gr boabe porumb

2 cepe rosii

3 catei usturoi

3 morcovi

pasta de curry si pasta de creveti

chimen macinat,chilly,scortisoara

o pastaie de vanilie (fara seminte)

1 foaie de dafin

Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta temperatura cuptorului,impreuna cu un strop de ulei si un varf de lingura de pasta de curry,fiind foarte picanta nu folosesc multa odata,doar cat sa obtin o aroma a mancarii,am adaugat si o foaie de dafin,am pus carnita si marinata in care a stat,putina apa si am dat carnea la cuptor la foc mic,sa se faca lent si sa se patrunda bine :).

Pentru fasole am pregatit prima data toate legumele,am spalat bine boabele de fasole din conserva si porumbul si le-am lasat apoi sa se scurga.Am taiat marunt ceapa,usturoiul si morcovii si i-am pus intr-o cratita la foc mic cu putin ulei, usturoi,pasta de curry si pasta de creveti,am adaugat o foaie de dafin,chimen macinat,scortisoara si am lasat la foc pana cand legumele s-au inmuiat,apoi am adaugat fasolea si porumbul,am pus o cana de apa,o pastaie de vanilie fara seminte (semintele le-am folosit la desert) si am lasat putin sa fiarba pentru a se combina toate aromele si fasolea sa capete gustul mancarii.Pastaia de vanilie am lasat-o sa fiarba doar 5 minute pentru ca nu am vrut sa fac prajitura de fasole 🙂 doar sa ii dau o altfel de aroma.

Cand toate au fost gata,am adaugat acestor preparate si o salata de ceapa rosie cu otet si am mancat cu pofta mancarea romanului de 1 decembrie,cu arome asiatice si nu numai 🙂

Pofta mare!

DSCN8650

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.