Dulceata de ardei iuti

De catre   octombrie 30, 2016
1 vote

Este deja o reteta pe care toata lumea o stie si o face dar pentru ca mi-a placut foarte mult am decis sa o fac si eu.

Reteta mea (cu cantitati dublate) este cea a lui Prajiturela, desi cam toate retetele sunt la fel am observat totusi ca difera cantitatea de ardei dulce la unele dar si putin la modul de preparare. Asta a fost cel mai aproape de stilul meu asa ca pe asta am ales-o si am si facut-o. Este o nebunie, o bunatate ceva ce merita orice efort la cat este de gustoasa, asa ca va sugerez sa va inarmati cu multa rabdare si sa o faceti si voi daca nu ati facut deja. Rezultatul…merita tot efortul.

Pofta mare!

Dulceata de ardei iuti
Print Recipe
Dulceata de ardei iuti
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Dulceata de ardei iuti
Print Recipe
Dulceata de ardei iuti
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Prima si prima data cumparati ardeii iuti si pe cei dulci si dupa etapa asta inarmati-va cu muuulta rabdare:) Pentru mine un exercitiu de rabdare a fost si sa gasesc toti ardeii...
  2. Spalam bine ardeii si apoi se curata de seminte si vinisoarele din interior care sunt foarte " piscacioase". Toata aceasta operatiune se desfasoara cu manusi in maini, altfel ustura foarte tare 🙂
  3. Odata curatati toti ardeii, iuti si dulci, se mai spala odata, preventiv, apoi se maruntetsc la robot, blender sau la mana in functie de ce va tenteaza mai tare. Eu i-am bagat la blender si i-am maruntit. Dupa ce i-am maruntit, i-am pus intr-o oala suficient de incapatoare, am pus peste ei zaharul si i-am pus la foc.
  4. Am lasat ardeii la foc aproximativ 15 minute pana cand zaharul s-a topit si dulceata a inceput sa fiarba, apoi am adaugat otetul si am mai lasat sa fiarba inca 35 minute pana cand dulceata s-a legat.
  5. Lasati dulceata 15-20 minute sa se raceasca, apoi o asezati in borcane. Se poate folosi alaturi de friptura sau un pui shanghai...sau orice alta carne va place. Mie dulceata asta imi place si pe o felie de paine cu unt 🙂
Notitele retetei

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *