Dulceata de ardei iuti

De catre   octombrie 30, 2016

Este deja o reteta pe care toata lumea o stie si o face dar pentru ca mi-a placut foarte mult am decis sa o fac si eu.

Reteta mea (cu cantitati dublate) este cea a lui Prajiturela, desi cam toate retetele sunt la fel am observat totusi ca difera cantitatea de ardei dulce la unele dar si putin la modul de preparare. Asta a fost cel mai aproape de stilul meu asa ca pe asta am ales-o si am si facut-o. Este o nebunie, o bunatate ceva ce merita orice efort la cat este de gustoasa, asa ca va sugerez sa va inarmati cu multa rabdare si sa o faceti si voi daca nu ati facut deja. Rezultatul…merita tot efortul.

Pofta mare!

Dulceata de ardei iuti
Dulceata de ardei iuti
Print Recipe
Dulceata de ardei iuti
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Dulceata de ardei iuti
Dulceata de ardei iuti
Print Recipe
Dulceata de ardei iuti
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Portii Timp de preparare
4 persoane 120 min
Timp de gatire Timp de asteptare
40 min 25 min
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Prima si prima data cumparati ardeii iuti si pe cei dulci si dupa etapa asta inarmati-va cu muuulta rabdare:) Pentru mine un exercitiu de rabdare a fost si sa gasesc toti ardeii...
  2. Spalam bine ardeii si apoi se curata de seminte si vinisoarele din interior care sunt foarte " piscacioase". Toata aceasta operatiune se desfasoara cu manusi in maini, altfel ustura foarte tare 🙂
  3. Odata curatati toti ardeii, iuti si dulci, se mai spala odata, preventiv, apoi se maruntetsc la robot, blender sau la mana in functie de ce va tenteaza mai tare. Eu i-am bagat la blender si i-am maruntit. Dupa ce i-am maruntit, i-am pus intr-o oala suficient de incapatoare, am pus peste ei zaharul si i-am pus la foc.
  4. Am lasat ardeii la foc aproximativ 15 minute pana cand zaharul s-a topit si dulceata a inceput sa fiarba, apoi am adaugat otetul si am mai lasat sa fiarba inca 35 minute pana cand dulceata s-a legat.
  5. Lasati dulceata 15-20 minute sa se raceasca, apoi o asezati in borcane. Se poate folosi alaturi de friptura sau un pui shanghai...sau orice alta carne va place. Mie dulceata asta imi place si pe o felie de paine cu unt 🙂
Notitele retetei

Spor la treaba!

Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.